1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Evde Cilt Soyma Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Soyma Nasıl Yapılır?

Cilt soyma işlemi güzellik merkezleri tarafından son yıllarda çok sık gerçekleştirilen bir işlem. Ancak ücreti de bir hayli yüksek olan cilt soyma işlemini evde de yapabilirsiniz. Peki, evde cilt soyma nasıl yapılır? İşte detaylar...

A+A-

Cilt soyma işlemi, profesyonel güzellik kliniklerinde uygulanan ve diğer şeylerin yanı sıra cildin yenilenmesini teşvik etmek ve çok çekici bir görünüme sahip olmayan ölü hücreleri çıkarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Lekeler, kırışıklıklar, çatlaklar, kuruluk, selülit, pürüzlü cilt, vb. gibi sorunları önlemek ve tedavi etmek için idealdir. İsterseniz evde, şeker gibi bazı basit doğal ürünlerle de bu özelliklerle tedavi yapabilirsiniz. Tuz ya da kahve evde cilt soyma işlemi için kullanılabilir.

Evde cilt soyma nasıl yapılır, gelin detaylı olarak birlikte bakalım…

Cilt Soyma İşleminin Faydaları Nelerdir?

Daha güzel ve parlak bir cilt elde etmek için evde cilt soyma işlemi yapmayı tercih eden birçok kadın var. Bu işlemi uygulamak istiyorsanız, dermisinizin sizi daha da fazla ikna etmesi için üreteceği tüm faydalara dikkat edin.

Cilt soyma işleminin faydaları şu şekildedir;

  • Asıl amacınız tüm ölü cilt hücrelerini çıkarmak, yeni hücrelere yol açmak ve cildinizin tamamen yenilenmesini sağlamak, onu daha pürüzsüz ve daha güzel bırakmaktır.
  • Alandaki kan dolaşımını iyileştirir, cildi daha sıkı ve pürüzsüz hale getirir.
  • Cildin genç görünmesini sağlayan ve çizgi ve kırışıklıkların görünmesini önleyen kollajen oluşumunu yeniden etkinleştirir.
  • Leke oluşumunu önler ve mevcut olanları azaltır.
  • Çatlakları ve izleri azaltır.
  • Gözenekleri sıkılaştırır ve safsızlıkları önler.
  • Cildinize yumuşaklık ve parlaklık verir.

Evde Cilt Soyma İşlemi Nasıl Yapılır?

Faydalarını öğrendikten sonra gelelim, evde cilt soyma işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtına. Cildinizi eksfoliye etmek için kullanabileceğiniz birçok tarif var, ancak burada sizlere evinizde yaygın olarak bulunan malzemelerle daha etkili ev yapımı cilt soyma tarifleri vereceğiz. En popülerlerinden biri şeker ve zeytinyağı ile yapılandır. Bu altın sıvı, kuru ciltle savaşmak ve şaşırtıcı bir görünüm elde etmek için ideal olan mükemmel bir doğal nemlendiricidir.


9-002.jpg


Şeker ve Zeytinyağı

Hazırlamak için bir kasede sadece 2 çorba kaşığı beyaz veya kahverengi şeker, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay kaşığı limon suyu karıştırın. Dairesel hareketlerle pul pul dökülecek alana uygulamalısınız. 10 dakika boyunca bekleyin.


1-022.jpg


Çilek ve Yoğurt

Lekelere eğilimli yağlı bir cildiniz varsa, çilek gibi yağ emebilecek bir malzemeye ihtiyacınız vardır. Bu meyvenin sağladığı derin temizliği, sade yoğurdun nemlendirici özellikleri ile birleştiren bir cilt maskesi öneriyoruz.

Tarif şu şekildedir: 3 ezilmiş çileği 1 çorba kaşığı sade yoğurt ve 2 çorba kaşığı öğütülmüş yulaf ile karıştırın. Elde edilen macunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız, bir blender kullanabilirsiniz. Hazır olduktan sonra cilde uygulayın ve yaklaşık 20 dakika boyunca etki etmesine izin verin.


2-017.jpg


Tuz ve Zeytinyağı

Cildi eksfoliye etmek için en çok kullanılan diğer ürünlerden biri de tuzudur çünkü grenli dokusu cildi tamamen ölü cilt ve safsızlıklardan arındırmak için mükemmeldir. Cildinizin yapısını koruyan ve dokunulamayacak kadar zor olmayan ekstra nemlendirme sağlayan bir cilt maskesi elde etmek için, zeytinyağı veya badem yağı gibi ürünler eklemek en iyisidir .

Özellikle, 2 su bardağı tuz, 1/2 su bardağı zeytinyağı ve 1/2 su bardağı badem yağı karıştırılmalıdır. Bu ev yapımı exfoliant, vücudunuzdaki cilt için daha uygundur, çünkü etkisi oldukça güçlüdür. Dairesel masaj hareketleri kullanarak uygulayın ve çıkarmadan önce birkaç dakika çalışmasına izin verin.


3-014.jpg


Kahve ve Şeker

Kafeinin selülit ile başa çıkmak için en iyi maddelerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Bu, en büyük güzellik sorunlarınızdan biriyse, aşağıdaki ev yapımı kahve maskesini denemenizi öneririz. Ölü cilt hücrelerini çıkarmanın yanı sıra, cildinizin daha pürüzsüz ve sıkı olmasına yardımcı olacaktır.

Bunu yapmak için, 2 fincan çekilmiş kahve, 1/2 fincan beyaz şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya badem yağını karıştırmanız gerekir. Bu miktarlarla vücudunuzun çeşitli bölgelerini pul pul dökebilirsiniz. Duş sonrası bunu yapmanız önerilir, çünkü gözenekler daha açıktır ve karışım çok daha iyi emilir.


4-013.jpg


Aloe Vera

Bu bitki cildiniz için birçok faydalı özelliğe sahip olduğundan, en iyi ev yapımı cilt soyma işlemlerinden bahsederken aloe vera’dan bahsetmeden geçmemeliyiz. Aloe vera, rejenerasyonu teşvik ettiği, hidrasyon sağladığı, lekeleri önlediği, izleri ve çatlak izlerini azalttığı ve yaşlanma belirtilerini azalttığı için öne çıkıyor.

Aloe vera ile cilt maskesi hazırlamak istiyorsanız, 2 çorba kaşığı aloe vera, 2 çorba kaşığı beyaz veya kahverengi şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyu karıştırın. Dairesel masaj hareketleriyle temiz cilde uygulayın ve birkaç dakika etki etmesini sağlayın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gördüğünüz gibi, cilt maskeleri cilt için çok faydalı olsa da, cildinizin doğal hücre yenilenmesine saygı duymak ve onu mükemmel durumda tutmanın da önemli olduğundan, onları fazla kullanmak iyi değildir. Cildinizi haftada bir veya iki kez peeling yapmanızı öneririz. Mükemmel görünmesi için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Bu haber toplam 49935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.