1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Eski eşini durakta öldüren kocaya müebbet

Eski eşini durakta öldüren kocaya müebbet

Bursa'da 2009 yılında eski eşi Sefaniye Altın'ı otobüs durağında ruhsatsız tabanca ile öldüren emekli polis memuruna müebbet hapis cezası verildi.

A+A-

Sanığın avukatı Kenan Genç yaptığı savunmada, ''Maktul Sefaniye Narin müvekkilime boşanma davası açmış ve davayı açtıktan sonra kendisine, 'Sana deli gömleği giydireceğim. Üzerindeki üniformayı çıkarttıracağım' demiştir. Daha sonra 2004 yılında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 4. İhtisas Dairesi tarafından Mehmet Narin'in, ''paranoid kişilik bozukluğu'' yani ruh sağlığının bozulmuş olduğuna karar verildi ve çift boşandı'' dedi.

Boşanmadan sonra kızları Zeynep'in velayetinin Adli Tıp Kurumundan gelen raporun etkisiyle annesine verildiğini anlatan Genç, şöyle devam etti:

''Müvekkilim kızıyla görüşemiyordu. Daha sonra müvekkilim 8 farklı yerden sağlam raporu almıştır. Kızıyla görüşmek istemesine rağmen 7 yıl içerisinde birkaç kez görüşebilmiştir. En son kızıyla telefonda görüşmek isteyen babaya kızı 'Deli Mehmet' deyince bütün bu olanların sorumlusu olarak eski eşi Sefaniye Altın'ı vurmuştur. Öldürmenin hiçbir haklı tarafı olamaz fakat bütün bu yaşananlar ve müvekkilimin 'akıl hastası' raporu alması, cinnet geçirmesine neden olmuştur. Cinayetin tahrik altında işlediğini göz önünde bulundurularak cezasının ona göre verilmesini talep ediyorum.''

Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Narin ise ''Avukatımın dediklerine katılıyorum. Takdir mahkemenindir'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa eski eşi Sefaniye Altın'ı öldürmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın mahkemedeki iyi halini göz önünde bulunduran heyet, cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Narin'e ayrıca ruhsatsız silah kullanmaktan 10 ay hapis ve 500 TL para cezası verdi.

-Olay-

Mehmet Narin, 2009 Nisanında Bursa Esentepe'deki otobüs durağında, konuşmak için çağırdığı eski eşi Sefaniye Altın'ı ruhsatsız tabanca ile beş el ateş ederek öldürdü. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri zanlıyı Esentepe Metro İstasyonu'nda yakaladı.

Polise verdiği ilk ifadesinde Narin'in, ''Eşim sürekli beni 'deli' diye şikayet ediyordu. Boşandık, boşandıktan sonra çocuğumu göstermiyordu. Son olarak 2 ay önce malulen emekliye ayırdılar. Bugün Sefaniye Altın'ı vurmak için Bursa'ya geldim. Onun yüzünden emekliye ayırdılar. Deli olduğumu söyleyip evden kaçmıştı. Ben deli değilim'' demişti.

Samanyolu

Bu haber toplam 4808 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.