1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Erdoğan'dan Engellilere Çağrı

Erdoğan'dan Engellilere Çağrı

Başbakan ailelere, çocuklarınızı okula gönderin çağrısı yaptı.

A+A-

TRT - Başbakan ailelere, çocuklarınızı okula gönderin çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli vatandaşlara ayrımcılık yapılmasını suç haline getirdiklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Beyazay Derneği'nin engelli öğrenciler için düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Başbakan Erdoğan, engelileri toplumun dışında bırakan anlayışa karşı mücadele ettiklerini belirterek, Birleşmiş Milletler Özürlü Hakları Sözleşmesi'ni imzalayarak, bu alanda çok önemli bir açılım sağladıklarını söyledi.

Erdoğan, "Özürlülere ayrımcılık yapılmasını bizler suç haline getirdik, bunu yapan dünyada birkaç ülke var. Bunlardan bir tanesi de Türkiye olmuştur. Özürlülerimize pozitif ayrımcılık dışında hiçbir ayrımcılığın yapılamayacağı bir yaklaşımı ortaya koyduk." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, engelli vatandaşları hayatın içine katmak için eğitime büyük önem verdiklerini de söyledi: "Nitekim 2002 yılında özel eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenci sayısı 22 bin civarındayken, 2008'de bu rakam 102 bine çıktı. Rehabilitasyon merkezlerinden yararlanan özürlü sayısı, 14 bin iken, bu rakam şu anda 104 bine ulaştı."

Başbakan Erdoğan, engelli çocuğu olan ailelere de seslendi: "Çocuklarınızı, okula gönderin, devlet size servisinden okul ücretine kadar her konuda destek veriyor. Bakımı evde yapılması gereken özürlüler için de, gerekli maddi desteği veriyoruz, ama bunu bilmeyen aileler de var, mesela az önce yanımda baktım ki, yavrumuz bunu bilmiyor. Annesine sordum, annesi de bilmiyor, halbuki, 430 YTL her ay çocuğuna baktığı için biz kendilerine yardım veriyoruz, destek veriyoruz."

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum