1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. ''Engelli Şenlikleri'' başlıyor!

''Engelli Şenlikleri'' başlıyor!

Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi'nin engelli vatandaşların da sportif faaliyetlerini desteklemek amacıyla gerçekleştireceği ''Engelli Şenlikleri'' projesi bugün başlıyor.

A+A-

SABAH  & AJANSSPOR - 14 ilde iki ay boyunca sürecek etkinliklerle işitme, görme, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların sportif faaliyetler içerisinde daha fazla yer almasının amaçlandığı bildirildi.

Futbol Geliştirme Merkezi Herkes İçin Futbol Müdürü Zeynepgül Ene, Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
''Futbol aşkı engel tanımıyor. Ülkemizde yaklaşık 6,5 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor. Sayısı 5 bine yaklaşan engelli futbolcularımız farklı platformlarda büyük başarılara imza atıyor. Engelli şenlikleri ile hem bu vatandaşlarımızın yaptığı başarılı işleri kamuoyuna tanıtmak, hem de diğer engelli vatandaşlarımıza gündelik hayata adapte olmalarında sporun ne kadar faydalı bir araç olduğunu göstermek istiyoruz.''

Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Trabzon ve Van illerinde yarın başlayacak olan Engelli Şenlikleri, daha sonra Adana, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Malatya, Sakarya ve Samsun'da yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Proje, 3 Aralık Engelliler Günü'nde Adana'da yapılacak dev bir organizasyonla sona erecek.

Bu haber toplam 2523 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.