1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Engelli Kadınların Sorunlarına Çözüm Aranıyor

Engelli Kadınların Sorunlarına Çözüm Aranıyor

Engelli kadınların sağlık alanındaki sorunlarına dikkat çekilmesi ve hizmet önceliklerinin belirlenmesi amacıyla Hacettepe Üniversitesi'nde bir panel düzenlendi.

A+A-

Engelli kadınların sağlık alanındaki sorunlarına dikkat çekilmesi ve hizmet önceliklerinin belirlenmesine yönelik gündem oluşturmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi'nde bir panel düzenlendi. Panelde, konuya yönelik çözüm önerileri sunuldu.

"Engelli Kadın ve Sağlık" konulu panel, Başkent Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ankara Tabip Odası, Engelliler Konfederasyonu ve Türk Hemşireler Derneği tarafından düzenlendi.

Paneli yöneten Başkent Üniversitesi Kadın, Çocuk sağlığı ve Aile Planlaması, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Profesör Doktor Ayşe Akın kısa bir sunum yaptı.

Panelde konuşan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Dökmen, toplumun engelli kadınlara birçok alanda önyargıyla yaklaştığını vurguladı.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli ise, engelli kadınlara yönelik kamusal ve sosyal mekanizmaların eksikliğine dikkat çekti.

Psikolog Şule Akdağ ile Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Profesör Doktor Şahika Yüksel de "Engelli Kadın İçin Sağlık Nerede?" konusunu birlikte değerlendirdi.

Bu haber toplam 3393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.