1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Engelli Düşünüyor, Araç Kendisi gidiyor VİDEO

Engelli Düşünüyor, Araç Kendisi gidiyor VİDEO

Teknolojide dünyanın bir adım önünde seyreden japon bilim adamları, bu kez de engellilerin yüzünü güldürecek bir buluşa imza attı. Bu engelli aracı düşünceye göre gidiyor. İZLEYİN

A+A-

Japon devi Toyota, beyin sinyalleri ile çalışan akıllı tekerlekli sandalye geliştirdi. 'Bmı' adı verilen cihaz, engellilere şimdiden umut oldu.

Japon otomobil devi Toyota, beyin dalgalarıyla çalışan tekerlekli sandalye geliştirdi. İleri teknoloji ürünü sandalye, kas gücü ya da sesle komuta ihtiyaç kalmadan hareket edebiliyor.

ENGELLİ  DÜŞÜNÜYOR, ARACI BÖYLE HAREKET EDİYOR

Beyin dalgalarını hızlı algılayan tekerlekli sandalye; saniyenin binde 125'inden hızlı bir sürede beyin dalgalarını algılayıp harekete geçiyor.

Tekerlekli sandalye, oturan kişinin başına giydiği bir kep ile çalışıyor. Kep, beyin sinyallerini önündeki laptop bilgisayara aktarıyor. Bilgisayardaki bilgileri analiz eden tekerlekli sandalye, oturan kişinin düşüncelerine göre hareket ediyor.

Yeni sistem, tekerlekli sandalyenin üzerindeki kişinin sağa veya sola dönüşlerine ve ileriye gidişlerine neredeyse anında olanak sağlıyor.

Acil durum freni ve hava yastığı da olan tekerlekli sandalyenin sadece yüzde 5'lik bir hata payı var.


Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.