1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Düşes çekimler için para mı teklif etti?

Düşes çekimler için para mı teklif etti?

Zeytinburnu’ndaki Engelliler Merkezi’nde gizli çekimler yapan Ferguson'un önce görevlilere para teklif ettiği çekimlerin ardından da bağışta bulunduğu öne sürüldü.

A+A-

Düşes'in engelli bakım merkezlerindeki gizli kamerayla yaptığı çekimler ortalığı karıştırdı. York Düşesi Sarah Ferguson, Türkiye’deki yetimhanelerde yaptığı çekimlerde banka bağlanmış engelli çocuklar ve pis tuvaletleri görünce ağlıyor. Ancak dikkat çeken başka görüntüler var ki, onlarda Düşes “Buranın en kötü yerini gösterin, size yüklü bağış yapacağım” diyerek görevlilere para teklif ediyor!

İngiltere Prensi Andrew’un eski karısı, York Düşesi Sarah Ferguson’un Türkiye’de gizlice girdiği zihinsel engelli çocuklar yurdunda yaptığı çekimler olay yarattı. Başörtüsü takarak, yanına kızlarını ve Türk koruma polislerini de alıp yurtlara gizlice giren Ferguson’un yaptığı çekimlerde çocuklar açlıktan ağlıyor, odalar, koridorlar ve tuvaletler pislik içinde. Ferguson’un gözleri bu ’korkunç’ manzara karşısında doluyor, gözyaşlarını tutamıyor. Ancak yarın akşam ITN’de yayınlanacak çekimlerden önce Kanal D’nin yayınladığı görüntüler bir şok daha yaratıyor. Düşes, Ankara’daki Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne girer girmez görevlilere gidiyor ve “Bana buranın en kötü, en pis yerlerini gösterin. Size yüklü bağış yapacağım” diye para teklif ediyor.

400 YTL BAĞIŞ YAPTI

Nitekim Ankara’da Saray Bakım ve Rehabilitasyon merkezi, İstanbul’da ise Bakırköy’deki Özürlüler Merkezi ile Zeytinburnu’ndaki Engelliler Merkezi’nde gizli çekimler yapan Ferguson, çekimlerin ardından bağışta bulunduğu otaya çıktı. Ferguson’un Zeytinburnu Zihinsel Engelliler Merkezi’ne 400 YTL bağış yaptığı öğrenildi.

DİPLOMATİK KRİZ YARATTI

Çekimler iki ülke arasında diplomatik soruna yol açtı. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Ferguson’ın izlediği yöntemden duyulan rahatsızlığı İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na bildirdi. Büyükelçi Alpogan’ın, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun İngiliz muhatabına yönelik kaleme aldığı mektubu da ilettiği öğrenildi. Konunun Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın 6-8 Kasım’da gerçekleşecek Londra ziyareti sırasında da gündeme taşınacağı belirtildi. Edinilen bilgilere göre Türkiye’nin tepkisine karşılık Londra yönetimi ise “Basın ve yayın özgürlüğü çerçevesinde şiddet, nefret, ırk ayrımını teşvik etmediği sürece bizim resmi olarak yapacağımız bir şey yok. Sarah Ferguson Türkiye’ye özel bir ziyaret yapmıştır ve televizyon programında söyledikleri tamamen kendi görüşleridir” tavrını ortaya koydu.

HALILAR YIKANDI, ODALAR PASPASLANDI

York Düşesi Sarah Ferguson’un Türkiye’deki zihinsel engelli merkezleriyle ilgili şok iddiaları üzerine Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü (SHÇEK) harekete geçti. Sadece Zeytinburnu değil Bakırköy’deki Özürlüler Merkezi’ni de19-20 Eylül’de iki gün üst üste 15 kişilik bir grup eşliğinde gezen Ferguson’un engellilere yönelik kötü muamele yapıldığı yönündeki iddialarını yalanlamak için Zeytinburnu’ndaki merkezin kapıları dün basına açıldı. Merkezdeki alelacele yapılan temizlik faaliyeti hemen göze çarpıyordu. Halılar yıkanmış kurumaya bırakılmıştı. Odalar ise paspaslanmıştı. Diğer merkezi de görmek istediğimizi belirtince SHÇEK Müdürü Seyfi Bozçelik, Bakırköy’deki Özürlüler Merkezi’ni VATAN’a gezdirdi. Orada da görevlileri aceleyle paspas yaparken bulduk.

İŞTE ŞOK GÖRÜNTÜLER


Bu haber toplam 8732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.