1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Dava Konusu: Çocuklarımız geri zekalı mı?

Dava Konusu: Çocuklarımız geri zekalı mı?

İzmir'de üstün zekalılar okulu için başka bir okul ikili eğitime geçti. Veliler 'Bizim çocuklar geri zekalı mı' diyerek dava açtı.

A+A-

TAKVİM - İzmir'de bir villada hizmet veren üstün zekalılar okulu, Alsancak'ta bulunan Melih Özakat İlköğretim Okulu'nun ek binasına taşındı ve bu okul ikili eğitime geçti.

Bu duruma isyan eden veliler, "Bizim çocuklarımız geri zekalı mı?" diyerek mahkemeye başvurdu ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Fazla zeka okula zarar!

İzmir'de İl Milli Eğitim, bir villada eğitim gören üstün zekalılar okulunu, Alsancak'taki Melih Özakat İlköğretim Okulu'nun ek binasına taşıdı. Bu çerçevede okulun 2 binasından biri boşaltıldı ve öğrenciler ikili eğitime geçmek zorunda kaldı. Fakat bu durum velileri fena halde kızdırdı! Aralarında Okul Aile Birliği Başkanı Özler Dilşener'in de bulunduğu 10 veli, "Bizim çocuklarımız geri zekalı mı?" diyerek İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Dilekçede, çocuklarının bunalıma girdiğini ve psikolojilerinin bozulduğunu öne süren veliler, kararın iptalini istedi.

Zararlı olurmuş!

Mahkeme de oybirliğiyle verdiği kararda yürütmeyi durdurarak, üstün zekalıların okulu Sıdıka Akdemir Bilim Merkezi'nin, Melih Özakat İlköğretim Okulu'nun 2 bloğundan birine taşınmasında, telafisi güç zararlar doğacağını belirtti.

Bu haber toplam 6027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.