1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Bir kasaba intihar ediyor

Bir kasaba intihar ediyor

İzmir'in Ödemiş ilçesi'nde son iki yılda 227 kişinin intihar girişiminde bulundu

A+A-

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde son iki yılda 227 kişinin intihar girişiminde bulunması ve bunların 11'inin ölümle sonuçlanması, yetkilileri harekete geçirdi. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu'ndan yardım istedi.

İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun geçen ay yapılan toplantısında, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çil, son iki yıl içerisinde 227 kişinin intihara kalkıştığını belirterek, bunlardan 11'inin ölümle sonuçlandığını, bu nedenle önlem alınması gerektiğini belirtti. Çil, “Genellikle gençler en küçük bir olumsuzluk karşısında hemen intihara yöneliyor. Ailesiyle evinde ufak bir tartışma yaşasa maalesef intihar girişiminde bulunuyor. Bu durum gerçekten son derece üzücü bir tablo ortaya çıkarmıştır. Yöneticiler olarak hepimize görev düşmektedir, buna mutlaka çözüm getirmemiz gerekmektedir” dedi.
Ödemiş Devlet Hastanesi psikiyatristi Dr. Cafer Türkeş de, aile arasındaki birtakım sorunların gençlerin üzerinde olumsuz etki yaptığını kaydetti. Dr. Türkeş, “Ailelerin gençlerin sorunlarını dinleyerek onları anlamaları gerekmektedir. Psikiyatri hastasında ölüm olmaz. Ancak sıkı takip edilip tedavilerinin aralıksız yapılması gerekiyor” diye konuştu.
Bunun üzerine harekete geçen Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu'ndan yardım istedi. Psikiyatri bölümünden öğretim görevlileri Satı Bozkurt ve Tülay Sağkal, araştırma yapmakla görevlendirildi. Bozkurt ve Sağkal'ın hazırlayacağı proje çerçevesinde yapılacak araştırmada öğrenciler de görev alacak.

Radikal

Bu haber toplam 4597 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.