1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Beynin Komut Anahtarı Bulundu Artık...

Beynin Komut Anahtarı Bulundu Artık...

Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar uyuksuzluk sorunu yaşayanların problemlerine son verecek bir keşifte bulundu.

A+A-

Uyku sorunu yaşayanlar ve sağlıksız uyku uyuyanlar için bilimadamları müjde niteliğinde bir keşfi açıkladılar. 

İngiliz bilimadamları uykusuzluk hastalığına yakalananlar için müjde bir haber yayınladı.Bilimadamları vücudumuzun uykusu geldiğinde beyin tarafından yollanacak komutun anahtarını bulduklarını iddia ediyorlar. Oxford Üniversitesi Nörologları tarafından yapılan açıklamada yapılan keşifin uykusuzluk ve uyku bozukluklarına karşı uygulanacak tedavilerin önünü açacak bir tedavi olarak görüldüğünü belirtti.

Konu hakkında birtakım araştırmalarda bulunan Profesör Gero Miesenböck'un iddialarına göre; insanın yorgun olduğunga beyin nöronlarının kişiyi uykuya götürmesi için bağırdığını belirtti. Araştırmacılar uykusuz böcekler olarak bilinen meyve sinekleri üzerinde uygulanıkları deneyin teorilerini doğruladığını belirtti.

Böceklerdeki ve insan beynindeki moleküler sistemin benzer olduğu nöronların zorlanması sonucu aynı tepkimelerin verileceği iddia edildi. Sonuç olarak beyinde bulunan homeostat nöronları uyarıp kaldırarak kişinin vücuduna artık uyuması gerektiği komutunun yolladığı ve bu sayede sağlıklı bir uyku çekebileceği savunulsada henüz deneyler tam anlamıyla insanlar üzerinde sonuç vermediği için bilimadamlarının çalışmaları sadece bir teori olarak kalıyor.

Bu haber toplam 5415 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.