1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Baltalı katile 25 yıl hapis!

Baltalı katile 25 yıl hapis!

Akıl hastanesinden ‘yatacak yer yok’ denilerek serbest bırakıldıktan sonra balta ile Nurettin Şiş’i öldüren Tuğrul Korkmaz, Adli Tıp’tan ‘sağlam’ raporu alınınca 25 yıl hapse mahkum oldu.

A+A-

Akıl sağlığı yerinde değil diye serbest bırakılmasından endişe edilen Korkmaz’a verilen mahkumiyet rahat bir nefes aldırdı.

İSTANBUL Alibeyköy’de yaşayan Gülperi - Ebubekir Korkmaz çiftinin oğulları Tuğrul Korkmaz (29), akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle hayatının yarısını cezaevinde yarısını ise akıl hastanesinde geçirdi. Çok sayıda sabıkası bulunan ve 2002 yılından beri 15 gün ile 41 gün arasında çeşitli sürelerle hastaneye yatarak tedavi gören Korkmaz, son olarak 21 Aralık 2008 tarihinde girdiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden 3 Şubat 2009 tarihinde taburcu oldu. Aile oğullarının akıl sağlığının düzelmediğini belirterek hastane yönetiminden tedavinin devam etmesini istedi. Ancak “yeterli sayıda yatak yok” cevabı aldı.

Rapora rağmen serbest

Tuğrul Korkmaz, 11 Mayıs 2009 günü saat 14:00’te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki randevusu için babasıyla birlikte evden ayrıldı ancak daha sonra babasının yanından kaçtı. Alibeyköy’deki evlerine gidip kömürlükten bir balta alan akıl hastası genç, Okmeydanı Parkı’na gitti. Parktaki ağaçlara baltayla vurmaya başlayan Korkmaz, parkta bulunan Nurettin Şiş isimli vatandaşın kendisini uyarması ile daha da sinirlendi. Korkmaz, baltayı Şiş’in kafasına vurarak ölümüne neden oldu. Yakanarak tutuklanan Korkmaz’a, Adli Tıp tarafından defalarca akıl hastanesinde yatmasına ve raporu olmasına rağmen, “Şizofreni, atipik psikoz ve antisosyal kişilik” gibi yetersizlikler görülmediği yönünde rapor verildi. Korkmaz hakkında, “kasten adam öldürmek” suçundan, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, alınan raporu yeterli görmeyen mahkeme, Korkmaz’ı ikinci kez Adli Tıp’a yolladı. Ancak sonuç değişmedi.

‘İnsanlar ağaç gibi’

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Korkmaz ile hakim arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Korkmaz, hakimin, “O gün baltayla neden ağaçları kesiyordun?” sorusuna, “Ben polise ifade vermiştim. Sana ne oluyor lan? Sen kimsin?” şeklinde yanıtlar verdi. Hakimin sessiz kalarak sorusunu tekrarlaması üzerine Tuğrul, “Çok sinirliydim. Ağaçları insan bedeni olarak görüyordum. Bunun içinde ağaçları kesiyordum ” dedi. Mahkeme, Korkmaz’ı, müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Korkmaz, kararı gülümseyerek karşıladı.

Ailesi ceza almamasından korkuyordu!

Gülperi ve Ebubekir Korkmaz’ın çifti, oğullarının yargılama sürecinde serbest bırakılmasından korkuyordu. Aile, “Eğer hastaneye sevk ederlerse yine birkaç ay sonra serbest bırakacaklar. O zaman ya bize yada başkalarına zarar verecek. Ya ceza alıp cezaevinde kalsın. Yada uzman doktorlar tarafından hastanede gerçekten iyileşene kadar tedavi edilsin” demişti.

Vatan

Bu haber toplam 6832 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.