1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ DERGİLERİ

  3. Ayna - Klinik Psikoloji Dergisi

Ayna - Klinik Psikoloji Dergisi

Ruh Sağlığı Alanında yapılan araştırmaların, olgu sunum özetlerinin ve güncel makalelerin yer aldığı süreli bir yayındır. Derginin içeriklerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Ayna - Klinik Psikoloji Dergisi

AYNA Klinik Psikoloji Dergisi, araştırmacı ve uygulamacılara Klinik Psikolojinin teorik ve uygulamalı alanları hakkında kapsamlı bilgiler sunan süreli bir yayındır. Derginin temel misyonu, ülkemizdeki psikoloji temelli literatürü zenginleştirmek, doğrudan veya disiplinlerarası bir bakış açısıyla Klinik Psikoloji konularına yönelik bilgi düzeyini ilerletmek ve büyütmektir. Bu yolculukta geniş bir perspektiften bakarak, ülkemizde yürütülen Klinik Psikoloji uygulama ve değerlendirmelerine destek sağlayacak çalışmaların kalitesini ve paylaşımını arttırmayı hedeflemektedir.

AYNA Klinik Psikoloji Dergisi'ne, psikoloji alan yazınını barındıran ve klinik çalışma ve uygulamalara dair tartışma ve/veya öneriler sunan, klinik psikoloji başta olmak üzere, psikolojinin diğer alt alanlarından ve sosyal bilimlerden gelen özgün yazılar kabul edilmektedir. Bu yazılara ilişkin herhangi bir yöntem ve metodoloji kısıtlaması bulunmamakta, nitel ve nicel yöntemlerle yürütülmüş çalışmalara yer verilmektedir. Dergide kuramsal derleme (tercihen vaka çalışması ile desteklenmiş), araştırma makalesi (niceliksel veya niteliksel araştırma yöntemleri ile yürütülmüş), eser incelemesi (film, kitap, müzik, tiyatro vb.) ve vaka sunumu türlerinde çalışmalara yer verilmektedir. 

AYNA Klinik Psikoloji Dergisi, çift-kör hakemli bir dergidir ve yılda 3 sayı (şubat, haziran, ekim) olarak yayınlanmaktadır. Kimi zaman derginin çalışma amaçlarına ve içeriğine uygun olarak özel sayıya da yer verilir. 

Kaynak: Dergi Park

DERGİ İÇERİKLERİNE  ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ


ayna-psikoloji-dergisi.jpg

Bu haber toplam 4159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.