1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Aşırı sıcaklar, psikolojiyi bozuyor VİDEO

Aşırı sıcaklar, psikolojiyi bozuyor VİDEO

Küresel ısınma ruh sağlığını etkiliyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklıkların uyuşukluk ve gerginlik gibi olumsuz etkilerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

A+A-

TGRT - Aşırı sıcaklar, psikolojiyi bozuyor. Küresel ısınmanın uzun vadeli etkilerini araştıran bilim adamları, yüksek sıcaklıkların uyuşukluk ve gerginlik gibi olumsuz etkilerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Küresel ısınmanın son yıllarda hava sıcaklıklarında meydana getirdiği artışın insan psikolojisi üzerinde etkisine ilişkin kapsamlı bir araştırma henüz yapılmış olmasa da, bilim adamları aşırı sıcakların insan psikolojisini olumsuz etkilediği konusunda hemfikir. İnsanın genetik yapısının, son 30-40 yılda gerçekleşen sıcaklık artışına kolayca uyum sağlayamayacağını kaydeden uzmanlar, aşırı sıcakların bireylerde bazı olumsuz davranışlara yol açtığına ilişkin çeşitli bulgular olduğunu belirtiyor. Sıcaklar, insan psikolojisi üzerinde doğrudan bir etki oluşturmuyor; ancak yavaş yavaş oluşan bu değişiklikler uyuşukluk, isteksizlik ve gerginlik gibi olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bilim dünyası, konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdükçe, daha detaylı bilgilere ulaşılması bekleniyor.

Bu haber toplam 4313 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.