1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Ailelere Otizm Uyarısı

Ailelere Otizm Uyarısı

Okuma bozukluğu olan birçok çocuğa dikkatsizlik sebebiyle otizm tanısı koyuluyor. Uzmanlar ebeveynleri çocuklarını uzun süre incelemeleri konusunda uyarıyor...

A+A-

Münevver Çakırtaş / BUGÜN


Beynin düşünme, istemli hareket, konuşma, sonuç çıkarma ve algılamayı sağlayan bölümü olan Asosiyatif Korteks'de yaşanan sorunların belirtileri yanlış teşhiş konulmasına neden olabiliyor. Bu sorunu yaşayan çocuklara, zeka geriliği, otizm, dikkat yetersizliği ve hiperaktivite teşhisi konulduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, yanlış teşhisin hayat karartabileceğini söyledi.

HARFLERİ GÖREMEYEBİLİR

Paktuna, "Okulda performansı düşük bir çocuğa geri zekalı denebiliyor. Çocuk beynini bir yere odaklayamıyor olabilir. Bir uzmandan yardım alınması gerekir" diye konuştu. Sorduğu soruya yanıt alamayan ailelerin çocuklarını "şımarık" olarak nitelendirdiklerine dikkat çeken Keskin, "Aileler, bilip söylemediğini düşünerek çocuklara geri zekalı diyebiliyorlar. Ama bazen çocuk harfleri göremez, cümleyi göremez, kelimeleri göremez" dedi.

Bu haber toplam 5846 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.