1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından 2008'de "Dünya Otizm Farkındalık Günü" ilan edildi. Konuyla ilgili olarak Zeytinburnu Otistik Çocuklar Merkezi tarafından bir kamuoyu açıklaması yayımlandı...

A+A-

2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından 2008'de "Dünya Otizm Farkındalık Günü" ilan edildi. Konuyla ilgili olarak Zeytinburnu Otistik Çocuklar Merkezi tarafından kamuoyu açıklaması yayımlandı... Söz konusu açıklamada yer alan ayrıntılar şöyle:

Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ve “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı nedeniyle, tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da sayıları her geçen gün artan otizm teşhisli çocuklara dikkat çekerek herkesi otizmin farkında olmaya ve otistik çocuklara eğitim ve destek veren kurumlara sahip çıkmaya davet ediyor.

Otizmde, otizmi çok iyi bilmek, otistik kişinin güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi analiz etmek gerekmekte, eğitim programlarını ve ortamlarını buna göre düzenlemek gerekmektedir. Tek bir program, tek bir ortam bütün otistik bireyler için işe yarar demek doğru değildir. Otizmde, otistik bireylerin bireysel farklılıkları muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır.

“Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış ve bireyselleştirilmiş özel eğitimdir…”

 Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Volkan KUMAŞ, tüm dünyada her 150 çocuktan birinin otizmden etkilenmiş olduğunu, Türkiye genelinde ise yaklaşık 450.000 otizmli birey olduğunu belirterek, erken teşhis edilen ve yoğun özel eğitimden yararlanan çocukların ilerlemeler gösterdiğini, yaklaşık yarısının otizme özgü sorunlarının çoğundan uzaklaşarak, eğitim yaşamlarının geri kalanını normal okullar içerisinde sürdürebildiklerini, toplum içinde sağlıklı bir şekilde yer almalarının mümkün olabildiğini ifade ederek tüm bireyleri otizm konusunda farkındalığa davet ediyor.

Bu haber toplam 4541 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.