1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Zihinsel Engelliler için modern bina yapılıyor

Zihinsel Engelliler için modern bina yapılıyor

Kocaeli'de Mürivet Evyap Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (Peteğim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi) inşaatında son aşamaya gelindi.

A+A-

ÖZGÜR KOCAELİ - Kocaeli İl Genel Meclisi Üyesi Muhittin Erkaya’nın başkanlığını yaptığı İzmit Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği öncülüğünde Evyap Grubu tarafından yaptırılan Mürivet Evyap Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (Peteğim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi) inşaatında son aşamaya gelindi.
İzmit Sanayi Mahallesi 42 Evler mevkiinde yaklaşık 6 ay önce temeli atılan, önümüzdeki ekim ayı sonunda tamamlanıp hizmete açılacak olan rehabilitasyon merkezi çok modern bir eğitim yuvası olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortağı olduğu ve tahsis ettiği 7500 metrekarelik alan üzerinde 3 bin metrekare kapalı alana yapılan rehabilitasyon merkezi, idari bina ile birlikte 4 bloktan oluşuyor. 200 zihinsel engelli öğrenci kapasiteli merkezde okul, kurs, destek eğitimi ve mesleki eğitim verilecek.
Halen Derince Çınarlı Mahallesi’nde prefabrik binalarda eğitim gören 55 zihinsel engelli öğrenci, kasım ayından itibaren yapıma tamamlanacak yeni ve modern binalarında eğitim görmeye başlayacaklar.

Bu haber toplam 5638 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.