1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Yüz Hatırlamada Kadınlar Daha Başarılı

Yüz Hatırlamada Kadınlar Daha Başarılı

Bilim insanları, kadınların yüz hatlarına "farkında olmadan" daha fazla odaklandıkları ve isimleri daha iyi hatırladıklarını gördü

A+A-

Bilim insanları, kadınların, gördükleri yüzleri hatırlama konusunda erkeklerden daha başarılı olduğunu belirledi. Kanada'daki McMaster Üniversitesi'nin yaptığı araştırma, kadınların yeni tanıştıkları kişilerin yüzüne erkeklere oranla uzun süre baktığını, bu durumun hafızada daha zengin ve fazla bilginin toplanmasını sağladığını gösterdi.

Katılımcılara bilgisayar ekranında bazı yüz fotoğrafları gösterildi. Yüzlere verilen isimleri hatırlamalarını istenen katılımcıların göz hareketleri taranarak nereye, ne kadar süre baktıkları tespit edildi. İlk grup, deneyden bir, diğer grup ise 4 gün sonra teste tabi tutuldu.

Bilim insanları, kadınların yüz hatlarına "farkında olmadan" daha fazla odaklandıkları ve isimleri daha iyi hatırladıklarını gördü.

"Psychological Science" dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Jennifer Heisz, bu sonuçların "göz taraması"nın öğretilmesiyle daha iyi hafızaya sahip olunabileceğini gösterdiğini vurguladı.

Bu haber toplam 3137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.