1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Yürüme Destek Cihazı testlere hazır

Yürüme Destek Cihazı testlere hazır

Honda Motor'un, yarından itibaren deneysel yürüme destek cihazı üzerinde Shinseikai Medical Group, Kasumigaseki-Minami Hastanesiyle ortak testlere başlayacağı bildirildi.

A+A-

CNNTURK - Cihaz, yaşlıların ve ayak kaslarında zayıflama meydana gelmiş kişilerin yürümelerine destek sağlamak amacıyla geliştirdi.

Honda Motor'un, yarından itibaren deneysel yürüme destek cihazı üzerinde Shinseikai Medical Group, Kasumigaseki-Minami Hastanesiyle ortak testlere başlayacağı bildirildi.
 
Honda'dan yapılan yazılı açıklamada, deneysel yürüme destek cihazının, yaşlıların ve ayak kaslarında zayıflama meydana gelmiş, ama hala kendi başlarına yürüyebilen kişilerin yürümelerine destek sağlamak amacıyla dizayn edildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, Honda'nın, 1999 yılından itibaren bir yürüme destek cihazı geliştirmek üzere araştırmalarına başladığı belirtilerek, bu cihaz için geliştirilmiş olan ortak kontrol teknolojisinin, Honda'nın insansı robotu Asimo için yürüttüğü teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarıyla birlikte, insan yürüyüşüyle ilişkili araştırmalarının birleşiminden doğduğu ifade edildi.
 
Verilen bilgiye göre, deneysel yürüme destek cihazı sayesinde kullanıcının adımlarının uzunluğu bu cihazı kullanmadan attığı adımlara oranla artıyor ve böylece yürümede kolaylık elde ediliyor.
 
Honda'nın yürüme destek cihazının uyumluluğu ve etkinliği, Kasumigaseki-Minami Hastanesinde kişilere yeniden güvenli ve etkin bir yürüme yetisi kazandırmak üzere yürütülen rehabilitasyon eğitiminde değerlendirilecek.

Bu haber toplam 6749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.