1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. YÖK Kimlerin Klinik Psikolog Olacağına Karar Verdi

YÖK Kimlerin Klinik Psikolog Olacağına Karar Verdi

YÖK 10.01.2018 Tarihinde aldığı kararla "Uygulamalı Psikoloji" bölümü mezunlarının diplomalarının da klinik psikolog olarak tescil edilebileceğine dair görüşünü değiştirerek yeni bir karar aldı. İşte ayrıntılar...

A+A-

Yükseköğretim Kurulu, sadece yüksek lisans ve doktora programlarından YÖK'in izni ile açılmış Klinik Psikoloji mezunlarının diplomalarının tescil edilmesine karar verdi.

YÖK ayrıca adli Psikoloji, Deneysel Psikoloji, Endüstri ve Örgüt Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi. Psikoloji, Sağlık Psikolojisi. Sosyal Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji, Örgütsel Psikoloji, Psikometri, Sosyoloji, Bağımlılık Psikolojisi, Bilişsel Nöropsikoloji, Çalışma Psikolojisi ve İnsan Kaynakları, Din Psikolojisi, Eksersiz ve Spor Psikolojisi, Eğitim Psikolojisi, Endüstri Örgüt Psikolojisi, Endüstri Psikolojisi, Endüstriyel ve Örgütsel Psikoloji, Evlilik ve Aile Psikolojisi, Genel Psikoloji, İnsan Psikolojisi ve İletişim Sporda Psikososyal Alanlar, Yönetim ve Çalışma Psikolojisi alanlarından mezun olanların diplomalarının klinik psikoloji adı altında tescil edilmesinin uygun olmadığına karar verdi.


10.01.2018 TARİHLİ YÖK'ÜN KARARI İÇİN TIKLAYINIZ


 

İŞTE YÖKÜN YENİ YAZISI :


k1.jpgk2.jpgk3.jpg

Bu haber toplam 27678 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum