1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Yaz Bitiyorken Kışa Gençleşerek Hazırlanın

Yaz Bitiyorken Kışa Gençleşerek Hazırlanın

Yaz bitiyor; simdi sıra bakımda… Keyifli gunes banyosunun tum olumsuz izlerini cildinizden kolayca silebilirsiniz. Sizi yorgun ve yaslı gosteren cizgilerinizden, gunesin zararlarından kolayca kurtulun, ustelik ameliyatsız ve sadece 1 saatte…

A+A-

Transmed Sac&Kozmetik Cerrahi Klinigi Medikal Direktoru Dr. Melike Kulahcı ile yaz donemi sonunda sadece bir saatte yepyeni bir cilde sahip olmanın yontemini konustuk…

Kırısıklıklar neden olusur?

Kırısıklıklar; yaslanma, sivilceler, yaralanmalar ve gunes ısınlarının olumsuz etkileri gibi nedenlerle olusmaktadırlar. Ayrıca cilt kırısıklıklarına icki ve sigaranın da cok etkisi vardır. Sigara icerdigi maddelerden dolayı damarların buzulmesine ve kan akımının azalmasına sebep oldugundan ciltte tahrisler ve kurumalar ortaya cıkmaktadır.

Yuz liftingi nedir?

Yuz liftingi yaslanma, sık sık kilo alıp  verme  asırı  mimik hareketleri, UV ısınları yogun  yaglanma gibi nedenlerden dolayı yuzde olusan sarkma,  gevseme ve kırısıklıkları,  mevcut deformasyonları onleyen bir yontemdir.

Yuz liftingi cerrahi bir operasyon mudur?

Kesinlikle cerrahi bir operasyon degildir. Deri altına herhangi bir enjeksiyon uygulaması yapılmaz.

Yuz liftingi nasıl yapılır?

Ozellikle bu konu icin gelistirilmis ozel bir cihazla gerceklestirilen uygulama, sarkmıs yuz kaslarına egzersiz etkisi yaparak cildin gerdirilmesini saglar.  Uygulama sırasında hicbir acı hissedilmez. Herhangi bir cerrahi mudahale yapılmadıgı icin iyilesme sureci, morarma, agrı-sızı yoktur.

Yuz liftingi uygulaması kimlere yapılabilir?

Genellikle yaglı ve karma ciltlilere ve ozellikle cok sigara icen, bilincsizce guneslenen kisilere olmak uzere 30 yas ustu herkes icin tavsiye edilir.

Uygulama toplam kac seanstır?

Genellikle 10 –15 seanslık kurler seklinde uygulanır. Ancak bu kisinin yasına ve problemin derecesine gore degisir ve daha az da uygulanabilir.

Sonuc ne zaman gorulmeye baslanır?

Ilk bir haftadan sonra yani ilk 3 seans yapıldıktan sonra sonuc net bir sekilde gorulebilir.

Bu uygulamanın kırısıklık ve cizgilere de faydası var mıdır?

Uygulama daha cok gevsemis ve sarkmıs kasları toparlamak icin yapılır. Ancak bu islem yapılırken kan dolasımı da cok yogun bir sekilde artacagı icin hucre yenilenmesi hızlanır ve cilt yenilenir. Bu da cizgilerin kaybolmasına yardımcı olur.

Sonucun kalıcılık durumu nedir?

Genelde 40 yasın altındaki kisilerde 2,5 yılda bir 40 yasın ustundeki kisilerde 1,5 senede bir tekrarlanabilir.

Tekrar uygulanmasının bir sakıncası var mıdır?

Sık uygulanmasının hicbir sakıncası yoktur.

Yuz liftingi ifadeyi degistirir mi?

Gerilme ve toparlanma anlamında cok canlı ve diri bir gorunum ortaya cıkar. Ancak bu cok dogal bir sekildedir. Insanlar sizde cok olumlu bir degisiklik oldugunu fark ederler ama ne oldugunu anlayamazlar.

Son olarak yaz doneminde bu uygulamayı destekleyici bir bakım var mıdır?

Ozellikle yaz sıcaklarının hissedildigi bu donemde yuz liftingi ile birlikte yapılacak C vitamini bakımı cok iyi sonuclar verecektir. Akımlar ile birlikte cildin alt tabakasına kadar inen vitaminler cildinizi besleyerek saglıklı ve esnek bir gorunum kazandırır. Bakımı yogun nemlendirici bir maske ile tamamlamak, cildinizin gunesin tum etkilerinden arınmasını saglayacaktır

Bu haber toplam 2858 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.