1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Yaşam Enerji içinKoenzim Q-10 lazım

Yaşam Enerji içinKoenzim Q-10 lazım

Solgar Araştırma-Geliştirme Merkezi Başkanı Passwater, Hilton Otel'de düzenlenen konferansta Koenzim Q-10 ve Omega - 3 yağ asitlerinin insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığı ifade etti.

A+A-

94 yaşındaki Amerikalı bilimadamı Dr. Richard Passwater, İstanbul'da konferans verdi. Solgar Araştırma-Geliştirme Merkezi Başkanı Passwater, Hilton Otel'de düzenlenen konferansta Koenzim Q-10 ve Omega - 3 yağ asitlerinin insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığı ifade etti.

Passwater, Omega-3'ün faydalarından bahsederken, "Ani kardiyak ölüm oranını 9 kat azaltır, Kalp durması riskini yüzde 90 önler, Gögüs kanseri riskini yüzde 32 önler, Alzhemir hastalığının gelişme ihtimalini yüzde 50 önler" dedi.

Hamilelik ve emzirme döneminde Omega-3'ün önemine dikkat çeken Dr. Richard Passwater, "Hamilelik döneminde bebeğin beyin ve göz gelişimini desteklerken annenin diyabete karşı korunmasına, preeklampsi riskinin düşürülmesine, gebelik ve sonrasında görülen depresyon riskinin düşürülmesine destek sağlanır" diye konuştu.

Yaşam Enerji için ise Koenzim Q-10 lazım diyen Passwater, " Koenzim Q-10 kalbin kasılması ve fonksiyonların yerine getirilmesi için gereklidir. Çünkü Koenzim Q-10 kalpte enerji üretimini destekleyerek kalp kasını güçlendirir. Yapılan araştırmalarda kalp hastalarının serum ve kalp dokularında Koenzim Q-10 seviyelerinin ciddi oranda azaldığı gözlenmiştir" şeklinde konuştu.

Dr. Passwater ,"Omega 3, Halk diliyle bilinen tabiri ile balık yağı. Mutlaka ama mutlaka haftada en az 2-3 kez tüketilmeli. Gerekli görüldüğü takdirde balık yağı tabletlerine de başvurulmalı" ifadesini kullandı.

Dr. Richard Passwater, Koenzim Q10'un ise soya fasulyesi, badem ve ceviz gibi tohumlar, uskumru, sardunya gibi bazı balık türleri ve ıspanak , bezelye, sarmısak, lahana gibi bazı sebzelerde bulunduğunu söyledi.

Hürriyet

Bu haber toplam 5009 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.