1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, madde bağımlılığı konusunda 106 bin öğretmenle 1 milyon 600 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

A+A-

TRT - Uyuşturucu ve madde bağılımlılığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük tehlike yaratıyor.

Bu zararlılara karşı toplumu ve özellikle de gençleri bilinçlendirmek büyük önem taşıyor.

Bu amaçla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı dinledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, madde bağımlılığı konusunda 106 bin öğretmenle 1 milyon 600 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Madde bağımlılığı ile mücadelenin çok yönlü olduğuna dikkati çeken Çelik, bu konunun sadece okulu, öğretmeni ilgilendiren bir sorun olmadığını kaydetti.

Hüseyin Çelik, çocukların en fazla 8 saatlerini okulda geçirdiklerini hatırlatarak, "Okul dışında çocuklar, medya, internet ve sokaktan etkileniyorlar" dedi.

Şiddetin sebeplerinden birinin de madde bağımlılığı olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, okul önlerinde ve çevresinde uyuşturucu tacirlerinin barındırılmaması için tedbirler alındığını anlattı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, son 3 ayda Türkiye'de satılan sigara miktarında yüzde 5 düşüş yaşandığını, 1 yıl içerisinde bu oranı yüzde 10'lara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Alkol kullanımı ve tedavisi konusunda da önemli ilerlemeler görüldüğünün altını çizen Akdağ, 2004 yılında bin 417 kişinin yatarak tedavi gördüğünü 2007 yılında ise bu rakamın 2 bin 492'ye ulaştığını kaydetti.

Akdağ, uyuşturucu içeren ilaçların takibi amacıyla dünyada ilk özelliği taşıyan bir numaralandırma sistemine geçildiğini de vurguladı.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.