1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Ünlü Prof. Dr. Sue Buckley İstanbul'a Geliyor

Ünlü Prof. Dr. Sue Buckley İstanbul'a Geliyor

Down Türkiye dil gelişimi, okuma yazma çalışmalarını bu yıl dünyaca ünlü uzman Prof.Dr. Sue Buckley'le masaya yatıracak.

A+A-
Her yıl farklı konu ve konuşmacılarla aile ve uzmanları Down sendromu hakkında değişik alanlarda bilgilendirmeyi hedefleyen seminerlerin 3'üncüsü dil gelişimi ve okuma yazma çalışmalarını içeriyor. 25 Mart tarihinde Yapı Kredi Plaza D Blok'ta gerçekleştirilecek seminerin bu yıl ki konuğu ise Down sendromu konusunda dünyanın en önde gelen uzmanlarından Prof.Dr.Sue Buckley olacak. Buckley'in, Konuşma, Dil Gelişimi ve Okuma- Yazma Çalışmaları hakkındaki sunumu ile başlayacak olan seminer geçen yılın seminer anket sonuçlarında en fazla istenen Duyu Bütünleme, Kaynaştırma Uygulamaları Paneli, Down Sendromunda Sağlık Takibi konularındaki oturumlarla devam edecek.

'Söz bizim' paneli

Geçen yıl çok yankı getiren panellerin bu yıl da farklı konuklarla tekrar edecek. Bu yıl panelde Down sendromlu bir grup genç ve yetişkin hayatlarını ve hayallerini paylaşacak. Bugüne kadar konuşmacıların uzmanların değerlendirmelerine konu olan panellerde bu kez 'Söz' Down sendromlu insanlarda olacak.

Not: Prof. Dr. Sue Buckley kimdir: 

Prof. Dr. Sue Buckley 1968 yılında psikoloji eğitimini Univercity of Reading’de tamamladıktan sonra 1975 yılından itibaren eğitmenlik ve araştırmacılık çalışmalarını eşzamanlı yürüttü. Prof.Buckley 1980 yılından itibaren DS’lu çocuklarda en etkin erken müdahale tekniklerinin ve eğitimsel programların geliştirilmesi üzerine yoğunlaşan araştırmalar yapmaktadır. Özellikle dil, okuma-yazma, sayısal hafıza ve bilişsel gelişim üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu çalışmaları ile dünyada öncü olan konuşmacımız aynı zamanda çeşitli ülkelerde konuşmalar ve eğitimler vermekte ve kurucusu olduğu Down Syndrome Educational Trust (DS Eğitim Vakfı)’nın çalışmalarını yönetmektedir. Kaynaştırma, adolesan davranışı ve sosyal gelişim konuları da ilgi alanlarındadır. Halen University of Portsmouth’da Gelişimsel Bozukluk Psikoloji bölümünde ders vermektedir. Çalışmaları sebebiyle Britanya Kraliyet Nişanı ve çeşitli ödüller almıştır.

 
Seminer programı
 
Yer: Yapı Kredi Plaza, D Blok, Levent İstanbul
Tarih: 25 Mart 2012 Pazar
Saat: 09:30-10:00 Açılış
10:00-12:00 Prof.Dr.Sue Buckley DS’lu çocuklarda dil gelişimi açısından okuma-
        yazma: Niçin önemlidir ve etkin eğitim yöntemleri nelerdir?(Çeviri vardır .)
12:15-13:15 Uzm.Fzt.Yeşim Ünveren Duyu Bütünleme Çalışmaları
14:00-15:15 Panel “4-14 Yaş Kaynaştırmada Örnek Uygulamalar”
                  Sezgin Kartal-Oturum Başkanı
                  Emine Çar-Okul Öncesi Öğretmeni
                  Gülçin Özer-İlköğretim Sınıf Öğrt.
                  Reci Barokas-Rehber Öğretmen
15.30-16.15 Doç.Dr.Yasemin Alanay Down Sendromunda Sağlık Takibi
16.30-17.15 Panel “Söz Bizim” Down Sendromlu İnsanlar Hayatlarını Anlatıyor

Bu haber toplam 4721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.