1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor - Dinamo Minsk maçı saat kaçta, hangi kanalda

Trabzonspor - Dinamo Minsk maçı saat kaçta, hangi kanalda

Trabzonspor - Dinamo Minsk maçı saat kaçta, hangi kanalda oynanacak. İşte ayrıntılar...

A+A-

Trabzonspor Sahasında Dinamo Minsk'i Yenerse Avrupa Kupalarında İlk Kez 4 Maç Üst Üste Kazanmış Olacak. Trabzonspor 3.Ön Eleme turu ilk maçında da Dinamo Minsk takımını deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı.


font-size: 15px; line-height: 21px;">Trabzonspor sahasında Dinamo Minsk karşısında kazanırsa tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında üst üste 4 maç galip gelmiş olacak. Trabzonspor ilk 3 Avrupa maçını kazanmış 4.maçında Liverpool'a deplasmanda 3-0 kaybedip serisini yitirmişti.

1996-97 sezonunda da Ön Eleme turu rövanş maçında S.Bratislava'yı yenen ardından 1.turda Bodo Glimt'i iki maçta da mağlup eden Trabzonspor 2.tur ilk maçında Schalke 04 karşısında 1-0 kaybedip serisini yitirmişti. Trabzonspor toplamda Avrupa kupalarında 100 maçta 36 galibiyet 26 beraberlik 38 yenilgi alırken 130 gol attı 141 gol yedi. Paulo Henrique, Trabzonspor Forması Altında Şota Arveladze'yi Yakaladı.  Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique bu sezon oynanan 3 Avrupa kupası maçında 4 gol atmayı başardı. Paulo Henrique 2011-12 sezonunda Benfica karşısında da 1 gol atmıştı. Toplamda 14 Avrupa kupası maçında 5 gol atan Paulo Henrique böylece Şota Arveladze'yi yakalamış oldu. Trabzonspor forması altında Avrupa kupalarında 5 gol atan Şota Arveladze aynı zamanda Trabzonspor'un Avrupa Kupalarında en golcü yabancı oyuncusu konumda yer alıyordu. Paulo Henrique son Dinamo Minsk maçında bu ünvana ortak oldu. Paulo Henrique 1 gol daha atarsa Trabzonspor'un Avrupa Kupalarında en golcü yabancı oyuncusu ünvanına tek başına sahip olacak. 

Dinamo Minsk Avrupa kupalarında Türk takımları ile toplamda 5 kez maç yaptı. 1987-88 sezonunda o zamanlar SSCB temsilcisi olarak Avrupa kupalarına katılan Dinamo Minsk, Kupa Galipleri Kupasında Gençlerbirliği karşısında 2-0 ve 2-1 kazanıp tur atlamıştı. Dinamo Minsk 1996-97 sezonunda ise UEFA kupası ön eleme turunda Beşiktaş ile eşleşmiş sahasında 2-1 kazanmasına rağmen İstanbul'da 2-0 kaybedip elenen taraf olmuştu.  Dinamo Minsk bu sezonda Trabzonspor karşısında sahasında 1-0 mağlup oldu. 

Bu haber toplam 3537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.