1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Sayı saymayı yunuslarla öğrendi

Sayı saymayı yunuslarla öğrendi

Down sendromlu Adem Sert (6) yunuslarla gördüğü terapi sayesinde çevresine ilgi göstermeye, annesinin gözlerinin içine bakmaya başladı

A+A-

Türkan YILMAZER / AKŞAM



Yunuslarla terapi çalışmalarına başlayan down sendromlu 6 yaşındaki Adem Sert, sayı saymaya ve gözleriyle temas kurmaya başladı. Öz Hisar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin YUNFO firmasıyla yürüttüğü terapi hizmeti, zihinsel, bedensel ve ruhsal rahatsızlıkları bulunan hastaların sağlıklarına tekrar kavuşabilmeleri ya da rehabilite olabilmeleri için önlerinde yeni kapılar açıyor.

Bursa Korupark Alışveriş Merkezi'nde hizmete giren Dolphinpark Yunus Eğlence Merkezi'nde yürütülen yunus terapilerine oğlunu getiren Gülbahar Sert, 'Daha önce kardeşine tahammül edemeyen Adem, şimdi onunla oyun oynuyor. Benimle göz teması kuruyor. Konuşamasa da bir şeyler anlatıyor. Tedavinin ardından oğlumda büyük değişimler başladı' dedi.

Yıllardır yürüyemeyen bedensel engelli Tayfun Şahan da özel kıyafetleriyle girdiği havuzda yunuslarla verilen terapi sayesinde annesinin desteği ile de olsa yürümeye başladı.

Fizyoterapist M. Barbaros Yıldıran, yunuslarla terapinin faydalarını, 'Çocuklar resim yapan, şarkı söyleyen, top oynayan, takla atan, hızlı yüzen bu güçlü ve kocaman balıklarla yüzebiliyorsam kim bilir daha neler yapabilirim duygusuna kapılıyor. Böylece onları yeni beceriler geliştirmeye, yeni şeyler öğrenmeye teşvik ediyoruz' sözleriyle anlattı. Yıldıran, yunustan çocuğa akan bioenerjinin çocuğun dikkatini, farkındalığını, şefkat duygusunu, dış dünyaya olan ilgisini artırdığını ve öğrenme süreçlerini 2 ila 10 kat hızlandırdığını söyledi.

Bu haber toplam 6589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.