1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Sakinleştirici Haplar Horlamaya Yol Açıyor

Sakinleştirici Haplar Horlamaya Yol Açıyor

Prof. Dr. Metin Önerci, son zamanlarda kendisine en büyük şikayetin başında horlamanın geldiğini belirterek, geçici önlem olarak 'tenis top'unu önerdi.

A+A-

 

UYKU HAPNESİ...

 Horlamaya karşı vatandaşa uyarıda bulunan Prof. Dr. Önerci, kilodan ve alkolden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Önerci, bir önemli konunun ise uyku apnesi olduğunu belirtti.


Horlamadan kurtulmak için vatandaşa uyarıda bulunan Prof. Dr. Önerci, aşırı kilolardan ve kullanıyorsa alkolden uzak durulması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Önerci, uyku verici gibi sakinleştirici hapların da horlamaya yol açtığını açıkladı.

PRATİK ÇÖZÜM 'TENİS TOP'U

Horlamanın pratik yolunu açıklayan Prof. Dr. Önerci, "Eğer sırt üstü yattığı zaman kişi horluyorsa pijamasının arka kısmına tenis topu dikebilir. Böylelikle kişi sırt üstü yatamaz ve yan yatmaya yönelir" dedi. Prof. Dr. Önerci, bilimsel verilerle etkinliği kabul edilmemiş horlama önleme cihazlarının da vatandaşlar tarafından kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIYOR

Prof. Dr. Metin, horlamanın dışında önemli bir konunun da uyku apnesi olduğunu kaydetti.

Öneri, "Kişinin 10 saniyeden fazla uykuda solunumu durursa yani nefes alıp vermezse o zaman bu bir apne periyodu kabul edilir" dedi. Uyku apnesinin en çok yollarda tehlike arz ettiğini dile getiren Prof. Dr. Önerci, "Tüm şoförlerde uyku apnesi olup olmadığı önemlidir ve uyku apnesi varsa ehliyetlerinin alınması veya yalnızca şehir içinde araç kullanmalarına izin verilmesi gerekiyor" dedi.

Yenişafak

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.