1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Sağlık ve Güzellik İçin Domates!

Sağlık ve Güzellik İçin Domates!

Macar kadınlarının güzellik sırlarını çözdük! Yaz aylarının en lezzetli sebzelerinden domates, aynı zamanda da güzellik kaynağı…

A+A-

Domateste bulunan ve kırmızı rengi veren likopen maddesi en iyi antioksidandır, ılık domates maskesi cildi gergin tutarak güzelleştirir.

Domates cilt sağlığı açısından çok önemli. Domatesin içindeki likopen, yağ ve ısıyla etkisini artırır. Sabahları kahvaltıda soyulmuş ve zeytinyağı dökülmüş domates sağlık açısından çok faydalıdır.

Likopen bilinen en etkili antioksidandır ve en fazla domateste bulunur. Salça ve ketçap da bol miktarda likopen içerir. Greyfurt, kuru kayısı ve karpuzda da likopen vardır ama içerdiği madde domates kadar yoğun değildir.

Bol Bol domates suyu içmenin yanı sıra, makarna da bol ketçapla yenebilir. Ciltlerinin güzelliğiyle ünlü Macar kadınlarıyla ilgili bir araştırma sonucunda yüzlerine ılık domates maskesi sürdükleri ortaya çıktı. Domates cildi gergin tutarak kırışıklıkları önler.

Likopen, vücutta kansere neden olan serbest radikallerin dolaşımına da engel olur. Alzheimer, osteoporoz ve deri hastalıklarını önlemede de likopen çok önemlidir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Erkan Erdal
anneyiz.biz

Bu haber toplam 3985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.