1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Psikiyatri Hastalarına El Sanatı kursu

Psikiyatri Hastalarına El Sanatı kursu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören psikiyatri hastaları için, serviste el sanatları kursu açtı.

A+A-

KONHABER.COM - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) kursiyerlere, 103 branşta uzman öğreticiler tarafından ders verildiğini söyledi.

Geçen yıl SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisinin, yatan hastalara iyi geleceği düşüncesiyle kendilerinden kurs talebi olduğunu ifade eden Akyürek, ''Bu talebi kabul ettik. Daha sonra da servis bünyesinde takı tasarım ve ahşap boyama kursu açtık. 2007 yılı içinde bu kursta toplam 30 psikiyatri hastası ders gördü'' dedi.

Psikiyatri Servisinden gelen yoğun talep üzerine bu yıl da aynı serviste 2 branşta kurs açtıklarını bildiren Akyürek, şunları kaydetti:

''KOMEK tarafından, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören psikiyatri hastalarına yönelik açılan kurslar halen devam ediyor. Psikiyatri servisindeki uzmanlar, bu kursların hastaların sakinleşmesine, rahatsız edici düşüncelerinin ortadan kaldırılmasına büyük katkı sağladığını, özgüveni gelişen hastaların tedavi sürecinin hızlandığını belirtiyorlar. 2007 yılında verdiğimiz kursların ardından, hastalarda büyük ilerlemeler gören servis yetkilileri, bizden bu sene için de kurs açmamız konusunda ısrarcı oldular. Bunun üzerine bu yıl da kurs açtık.''

Akyürek, kısa sürede açılan kursta halen 16'sı erkek olmak üzere toplam 32 hastanın ders gördüğünü, KOMEK El Sanatları Öğretmeni Fatma Aygün tarafından verilen kursun 4-5 ay süreceğini, ardından da psikiyatri hastalarının ürünlerinin düzenlenen bir kermesle satılacağını bildirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, kermesten elde edilecek gelirin de hastalar için harcanmak üzere hastaneye bırakılacağını kaydetti.

Kurs öğretmeni Fatma Aygün, yapılan çalışmadan hem hastalar ve ailelerinin, hem de hastane yönetiminin memnun kaldığını ifade etti.

Kurs boyunca hastaların ürettikleri ürünlerden keyif aldıklarını belirten Aygün, kurs sayesinde hastaların kendilerini ifade etme olanağı bulduğunu, böylece tedavi sürecine olumlu katkı sağlandığını söyledi.

Bu haber toplam 4396 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.