1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Öz kızını taciz babalıktan etti

Öz kızını taciz babalıktan etti

Adana'da 8 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 39 yaşındaki H.Y., 18 yıl 10 ay 15 gün hapse çarptırılıp, tahliyesinden sonra da 8 yıl süre ile velayet hakkı elinden alındı.

A+A-

Döşeme mahallesinde oturan H.Y.'nin, Ağustos 2008 ile Ocak 2009 arasında, kızı 8 yaşındaki Y.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Tacizci baba, Y.Y.'nin yaşadıklarını halasına anlatması üzerine olayın ortaya çıkması sonucu tutuklandı.

Hakkında 'öz çocuğuna karşı cebir ve tehdit kullanarak vücuda organ sokmak suretiyle zincirleme cinsel saldırı, suç sonucunda beden ve ruh sağlığının bozulması' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan H.Y., 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Kız çocuğunun, ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın verdiği rapora göre 'travma sonrası stres bozukluğunun saptandığı, beden ve ruh sağlığının bozulduğu' belirlendi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen H.Y., "Benim baba olarak çocuklarıma ve çocuklarımın da aile reisi olarak bana ihtiyacı var. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, H.Y.'ye, suçun işleniş şekli, yeri, zamanı, mağdurun yaşının failden çok küçük olması ve sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak önce 6 yıl hapis cezası verdi.

Verilen bu cezayı suçu öz kızına karşı işlediğinden 9 yıla, mağdurun ağzını kapatarak bazen de döverek istismar suçunu işlediğinden 13.5 yıla, birden fazla gerçekleşmesi nedeniyle 16 yıl 10 ay 15 güne, çocuğun beden ve ruh sağlığı bozulduğu için 18 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına yükseltti.

Mahkeme heyeti, ayrıca cezanın infazından sonra başlamak üzere, 8 yıl 5 ay 7 gün süre ile velayet hakkını da H.Y.'den alıp, bu süre içerisinde babalıktan men etti.

DHA

Bu haber toplam 5838 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum