1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Otizm spora engel değil

Otizm spora engel değil

Konak Belediyesi sayıları 12 binlere ulaşan sporcu gençlerin yanı sıra, otistik çocuklara da basketbol kursları veriyor. İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar sürdürerek geçtiğimiz yıl sosyal bir eksikliği gideren Konak Belediyesi, 1

A+A-

HABERANALİZ.NET - Konak Belediyesi ile  İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından otistik çocuklara yönelik basketbol kursları katılanların sayısı 1.5  yıl içinde 7’ye katlandı. Dikkat sorunları olan otistik çocuklar, spor yapmanın yanı sıra ortak çalışmalara da katılıyorlar.

Konak Belediyesi sayıları 12 binlere ulaşan sporcu gençlerin yanı sıra, otistik çocuklara da basketbol kursları veriyor. İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar sürdürerek geçtiğimiz yıl sosyal bir eksikliği gideren Konak Belediyesi, 10 otistik çocukla başladıkları kurslara katılanların sayısı bugün 70’lere ulaştı. Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan çalışmalara, evlerinden ve eğitim kurumlarından özel eğitim uzmanı eğitmenleri eşliğinde alınan çocuklar, bu uzmanlar tarafından yetiştiriliyor.


            Kurslarda dikkat sürelerini uzatacak çalışmalar yapılıyor

         Ortak otizm düzeylerine göre gruplandırılan çocuklar 15 ile 20 kişilik gruplarda çalışmalarını sürdürüyor. Her grupta otizm oranına göre farklı çalışma yürütülüyor. “Dikkat sürelerini uzatma” çalışmalarını yaparak otistik çocukların dikkat oranlarını uzatma ve ortak çalışmalara katılma oranını yükseltme çalışmaları yapıyorlar.

            “Oyunlar oynayarak ortak çalışma yetenekleri gelişiyor

         Kursa ilk başladıkları günlerde dikkat eksiklikleri olan çocukların bugün sosyal ve iletişim becerilerinin geliştiğini belirten Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ “Spor Müdürlüğümüzle İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla otistik çocukları da sosyal yaşama katıyoruz. Otistik çocuklarda genel olarak öğrenme, algılama zorluğu gözlenirken eğitim sonrası ortak çalışma, oyun oynama ve en önemlisi değişikliklere karşı tepki gösterme yetenekleri gelişiyor” dedi.

            Başladıkları gibi değiller

         Kursa başladıkları dönemlerde dikkatleri gelişmediği için bir hedefe odaklanamadıklarını belirten  eğitmenler, çocukların bugün birlikte oyun oynadıklarını söylediler. Eğitmenler dikkatlerinin gelişmesi günlük hayatta da onlara kolaylıklar sağladığını belirttiler.

Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.