1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Nilgün Marmara'nın Ölümü Hâlâ Şüpheli

Nilgün Marmara'nın Ölümü Hâlâ Şüpheli

Şair Nilgün Marmara'nın ölümünün üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen kuşkular varlığını koruyor.

A+A-

Öldüğünde 29 yaşında olan Marmara'nın, 13 Ekim 1987'de Kızıltoprak'taki evinin penceresinden kendisini boşluğa bıraktığı yönünde yaygın bir kanaat var. Bu görüşe göre Marmara, çok sevdiği şair Sylvia Plath'ın yazgısını yaşadı. Plath de yaşamına son verdiğinde 29 yaşındaydı. Marmara'nın, o gün evinin penceresinden başka biri tarafından atıldığı yönünde de iddialar var. Kimi bunun için eşini, kimi kayınpederini, kimi ünlü Şair Ece Ayhan'ı sorumlu görüyor. Marmara'yı yakından tanıyan isimler şunları söyledi:

''Nilgün'ü pencereden atmak için bir asker tutulduğunu düşünüyorum''


Lale Müldür: "İntihar ettiğini düşünmüyorum. İntihar ettiği söylenen pervazlar kırılmış ve sallanıyormuş havada. Bir insan camdan atlamak istese pervazlar o durumda olur mu? Kaldı ki olay anında evde bir başkası daha varmış. Çevredekiler evden bir erkek sesi geldiğini belirtti. Bir erkeğin sesi açıkça duyulmuş. Nilgün'ün camdan atıldığına inanıyorum. Kağan'ın (Nilgün Marmara'nın eşi Kağan Önal) general olan babasından şüpheleniyorum. Nilgün'ü pencereden atmak üzere bir askerin tutulduğunu düşünüyorum. Savcı yeniden olayı açmak istemiş ancak annesi korktuğu için olayın üstü o şekilde kapanmış."

Tedavi için gittiği psikiyatrisi taciz etti


Cezmi Ersöz: "Nilgün'ün birtakım dedikodularla yıpratılmasına göz yumamam. Nilgün olayında Ece Ayhan'a büyük haksızlık yapıldı. Nilgün, Ayhan'ı çok severdi ve dostlukları büyüktü. 20'li yaşlardan itibaren intiharı düşünüyordu. Bir ara İskenderiye'ye gitti ama mutlu olamadı. Döndüğünde bana dedi ki: 'Cezmi, düşlerimin İskenderiyesi'ni bulamadım.' Yüzünde ölüm ifadesi vardı son zamanlarda. Tedavi için gittiği psikiyatrisi taciz etti onu; o durum daha çok yıktı. Alkol ile birlikte antidepresan alıyordu. Bahariye'de karşılaştık; yanında eşi vardı. Kulağıma 'Cezmi çok hastayım' dedi. Biyolojik hastalık algıladım. Ama çökmüş vaziyetteydi. 3-4 ay sonra intihar etti. İnsanlar komplo teorilerine meraklı, Nilgün'ü kim atacaktı ki?"

Everest Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal: "Bu tür bir iddiada yazan kadar yayımlayanın da sorumluluğu vardır. Ciddiye almakta ciddi problemler yaşadığım böyle bir yazının yayımlanmasını da sorunlu buluyorum."

Eşi tepkili: Ciddiye alınacak yanı yok


Nilgün Marmara'nın eşi Kağan Önal, tepkili: "24 yıl geçti. Şimdi Lale Müldür'ün iddiası üzerinden 80 yaşında iki insanı, Nilgün'ün annesini ve benim babamı bunun içine çekmek bana hiç doğru gelmiyor. Bu yazıyla ilgili dava açma hakkımız var ve o ihtimali de düşündük. Ama ben Lale Müldür'ün akli ve cezai ehliyeti olmadığını, bu yazının da ciddiye alınacak yanı olmadığını düşünüyorum. Lale, Nilgün'ün son birkaç ayında onunla hiç görüşmemişti bile."

Radikal

 

Bu haber toplam 13071 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.