1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi

Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim Merkezi vorganize edilen "Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)" Eğitimi 23 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da yapılacaktır. Doç. Dr. Zümra ATALAY tarafından verilecek olan eğitimle ilgili ayrıntılar şöyle:

A+A-

 

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim Merkezi vorganize edilen "Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)" Eğitimi 23 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da yapılacaktır. Doç. Dr. Zümra ATALAY tarafından verilecek olan eğitimle ilgili ayrıntılar şöyle:

Bir Günlük Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi

“Mindfulness mevcut anı bilinçli bir akıl ve şefkatli, açık ve sevgi dolu bir kalp ile algılamaktır. Farkındalığın çekirdeğine inildiğinde iki temel parçadan oluşur: (a) algılamak ve (b) algılananı kabul ve takdir etmek.”

Farkındalık bizi her bir an yaşadığımız deneyimi sanki bizim ilk ve son deneyimimiz – tüm dikkatlerimizi vermeye değer ölçülemez değerli bir hediyeymiş gibi bir hazine olarak görmeye davet eder. Hepimiz her bir anda gövdemizde, aklımızda ve kalbimizde nelerin olup bittiğini bilecek kapasitedeyiz ve algıladığımızı kabul etme ve bununla dost olma kapasitesine sahibiz. Farkındalık bize deneyimlerimize tam olarak katılımcı olma ve hayatı sansürsüz yaşamak için gerekli araçları sunar.

Mindfulness hakkında bilgilendirici ve bunun yanında kendi yaşamınızda ve mesleki sürecinizde kullanabileceğiniz bir dizi uygulamaları içeren teori ve pratiğin harmanlandığı bir eğitim. Bu eğitim sonunda gerçek anlamda anda kalmayı deneyimleyeceksiniz. Deneyimler hakkında düşünmek ile deneyimi yaşamak arasındaki farkı anlayacaksınız. Bu eğitim/çalışma sonucunda; bilinçli farkındalığın bilişsel sürecini, fark ettiğimiz içsel ve dışsal tüm uyaranları, duygu, düşünce ve davranışları ele alacak tutumların var olduğunu ayrıca mindfulness’ın bir beceri olduğunu ve dolayısıyla geliştirilebilir olduğunu, isterseniz daha da fazlasını öğreneceksiniz.

23 Aralık  2017 – Program İçeriği

09:30 – 10:00

  • Bir kavram olarak mindfulness nedir ve ne değildir?
  • Anda kalma deneyimini yaşamak

10:00 – 11:00

  • Anda kalmanın zıttı olan zihin uçuşması ve otomatik pilotta olma kavramlarını anlamak ve deneyimlemek.
  • Anda kalmak için duyumlarımızı kullanmak (duyumsayabilmek).

11:00 – 12:00

  • Mindfulness'taki temel tutumlar

12:00 – 13:00            Öğle Arası

13:00 – 14:30

  • Beden ve Mindfulness
  • Bedenle temas ve beden farkındalığı.
  • Kısa beden taraması

14:30 – 15:30

  • Düşüncelerle temas ve düşüncelerin farkındalığı.

15:30 – 16:30

  • Duygularla temas ve duyguların farkındalığı üzerine giriş düzeyinde bilgilendirme

16:30 – 17:00

  • Günün değerlendirmesi & Kapanış

Eğitmen:

Doç. Dr. Zümra Atalay MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanıdır. Temel çalışma alanı bilinçli farkındalık (mindfulness), bilinçli farkındalık temelli terapiler, şefkat (compassion) ve şefkat temelli terapilerdir. Doktora tezi de bu iki konu üzerinedir. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde “Mindfulness ve Psikolojik İhtiyaçlar” üzerine yapmıştır. Bu konu ile ilgili Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, yüksek lisans ve doktora düzeyinde vermiş olduğu dersleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır.

Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üzerine IMA (International Mindfulness Based Association) düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. 8 ülkede eğitim veren IMA’nın uluslararası eğitmenidir (http://www.institute-for-mindfulness.org/about-ima/institute-faculty/zumra-atalay-ozyesil). EAMBA (Europian Association of Mindfulness Based Approaches) üyesi ve aynı zamanda yönetim kurulundadır.

Üniversitedeki çalışmalarının yanısıra kendi özel ofisinde düzenli aralıklarla MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Program) grup çalışmaları, eğitimler ve bireysel görüşmeler düzenlemektedir.

Kimler katılabilir?

Üniversitelerin Psikiyatri Hekimleri, Psikoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Psikiyatri Hemşireliği bölümlerinden mezun olan uzmanlar ve bu bölümlerin son sınıf öğrencileri katılabilir.

Sertifika: Eğitim sonunda Doç. Dr. Zümra Atalay tarafından Mindfulness Institute onaylı katılım belgesi verilecektir.
Eğitimci: Doç. Dr. Zümra ATALAY
Eğitim Süresi: 10 Akademik Saat

Eğitim Ücreti

Normal Kayıt: 250 TL (KDV Dahil)

Son Başvuru Tarihi: 22 Aralık Cuma (Saat 14'e kadar)

Öğrenci ve Gruplara %10 indirim uygulanmaktadır.

Eğitim Yeri: İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü / İstanbul

ÖN KAYIT İÇİN 100 TL AŞAĞIDAKİ HESAP NUMARALARINA ÖDEYEBİLİRSİNİZ. Ödemenin geri kalan kısmı eğitim günü elden tahsil edilecektir.

ÖDEME BİLGİLERİ

ZİRAAT BANKASI

  • Hesap Adı: Apamer Aktüel Psikoloji
  • Şube No: 871 / Bahçelievler/İstanbul
  • Hesap No: 871-65966350-5001
  • İBAN NO: TR760001000871659663505001

HALK BANKASI

  • Maruf BEÇENE Adına Halk Bank Yeşilköy Şubesi
  • IBAN NO: TR27 0001 2009 8900 0001 0160 96
  • Şube Kodu: 890
  • Havale No: 01016096

PTT

  • Maruf BEÇENE adına
  • Posta Çeki Hesap No: 5160733

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Telefon İle Ön kayıt: 0212 466 1050 - Whatsapp & SMS: 0533 743 4349

 

Bu haber toplam 12149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.