1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Mezunlara iş bulma tiyoları

Mezunlara iş bulma tiyoları

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Gaziantep Üniversitesi'nde verdiği konferansta, işe hazırlıklı olmanın iş bulmanın yarısı olduğuna dikkat çekti. Eviz, iş aramaya giderken sosyal ve psikolojik açıdan hazırlıklı gidilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

YENİŞAFAK - Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından, "İş mi sizi bulmalı yoksa siz mi işi bulmalısınız" adlı konferans verildi.Öğrenci sıralarında otururken iş konusunda rahat olunduğunu belirten Eviz, iş kaygısının öğrencilik bittikten sonra başladığını söyledi. Çalışmak ve üretmenin, faydalı olma duygusunun, ruhsal ve fiziksel açıdan rahatlamanın iş arama ve bulmanın anlamı olduğunu ifade eden Eviz, kişinin ikna kabiliyetinin iyi olması gerektiğini vurguladı. İş aramaya giderken psikolojik, sosyal ve kültürel, bilgi, beceri, pazarlama ve fiziksel açılardan hazırlıklı olmak gerektiğini belirten Eviz, işe hazırlıklı olmanın iş bulmanın yarısı olduğunu ifade etti.

İş aramaya giderken kişinin tek başına gitmesi gerektiğini söyleyen Eviz, "Bazı kişiler iş aramaya giderken annesiyle gidiyor. Hatta bazen sadece annenin gelip de 'Çocuğum okulu bitirdi, iş arıyor' diye gelenler bile oluyor. Kişi öncelikle kendine güvenmelidir. İş aramak üretme azmi içinde olmaktır. Eğitiminize ve kendinize güvenerek 'Ben buyum. Bunları yapabiliyorum. Ama bana biraz zaman verebilirseniz daha iyi olmak için çaba sarf etmeye hazırım' gibi sözler söyleyin. Kesinlikle yapamadığınız bir şeyi yapıyormuş gibi göstermeyin. Özgüven bir neticedir. İyi bir bilgi gücü, iletişim becerileri, ailedeki yetiştirilme tarzı gibi unsurlar özgüvenin temelini oluşturur" şeklinde konuştu.

BİLGİLER DOĞRU VE TUTARLI OLMALI

Etkili bir özgeçmişte kimlik bilgileri, kariyer hedefi, deneyim, eğitim, beceri ve nitelikler, diğer bilgiler ve referans bilgilerinin olması gerektiğini vurgulayan Eviz, doğru ve tutarlı bilgilerden yoksun yazılı belgelerin iş görüşmesini zorlaştırdığını kaydetti. "Türkiye İş Kurumu, gazete - dergi ilanları, özel istihdam büroları, meslek odaları ve dernekler, öğretmenler - eğitimciler, işletme ziyaretleri, internet, ağ oluşturma gibi iş arama kaynaklarından yararlanın. Unutmayın ki; iş görüşmesi karşılıklı bir tanışma sürecidir. Kendini iyi tanıyan bu süreci iyi yönetendir" ifadesinde bulundu.

Konferans sonrasında, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adil Baykasoğlu tarafından İŞKUR İl Müdür Besim Eviz'e hediye takdim edildi.

Bu haber toplam 5116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.