1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Kronik Sinüzit Kör Ediyor!

Kronik Sinüzit Kör Ediyor!

Genellikle soğuk havalarda grip ve soğuk algınlığını takiben görülen sinüzit, körlüğe yol açabiliyor!

A+A-

 

TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİYOR

Gözlerin sinüslere yakınlığı nedeniyle körlüğe kadar ciddi rahatsızlıklara yol açabilen sinüzitin, menenjit veya beyin zarı altında iltihaplanmaya sebep olan sonuçları oluyor.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, sinüzitin belirti ve bulgularının 12 hafta içinde tamamen iyileşmesi durumunda akut sinüzit, 12 haftadan daha fazla devam ediyorsa kronik sinüzit olarak tanımlandığını söylüyor.

Prof. Dr. Kaygusuz, sinüzitin belirtilerini şöyle sıralıyor. "Akut sinüziti bulunan ergenlerde baş ağrısı, yüz ağrısı, geniz akıntısı ve ateş en sık karşılaşılan yakınmalardır. Ağrı, özellikle başın öne eğilmesi sırasında, kafada basınç hissiyle beraber ve zonklayıcı tarzda hissedilir.

Kronik sinüzitte ise ağrı, başın tepesinde veya içinde, şakaklarda, enseye yakın baş bölgesinde, alında, yanak üzerinde veya göz çevresinde hissedilebilir.''

Sinüzitin çocuklarda genellikle bir üst solunum yolu enfeksiyonunu takiben ortaya çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Kaygusuz, çocuk başını tutuyor, yanaklarını ovuyor ve saçını çekiyorsa sinüzit olabileceğini dile getiriyor. Kaygusuz, sinüzitten korunmak için soğuk havalarda başa bere takılması, ıslak saçla dışarı çıkılmaması, kış aylarında vitamin yönünden zengin besinler tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.''

Zaman

Bu haber toplam 5026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.