1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kızların Kilo Kabusu 3 Yaşında Başlıyor!

Kızların Kilo Kabusu 3 Yaşında Başlıyor!

Kızların, 3 yaşından itibaren kilo ve güzellik kaygısına düşmeye başladığı ortaya çıktı.

A+A-

Birleşik Krallık'ta okul öncesi çocuklar üzerinde yapılan araştırmada, bu yaşlardaki kızların yarısının nasıl göründükleriyle ilgili kaygıya kapılırken, üçte birinin kilo vermek veya saçlarının rengini değiştirmek istediği ortaya çıktı.

British Journal of Developmental Psychology dergisinde yayımlanan araştırmada, filmlerdeki prensesler gibi ideal güzellik simgelerine sürekli maruz kalmalarınınsa, çocukların duydukları endişeyi daha da artırmadığı görüldü.

Central Florida Üniversitesi araştırmacıları, 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklara vücutlarının görünümüyle ilgili birtakım sorular sorduktan sonra, kadın karakterleri tasvir eden çizimler gösterdi.

Burada amaç, klişe "zarif prenses" karakterlerinin, çocukların kendi vücutları hakkında kaygı duymalarına yol açıp açmadığını belirlemekti.

Çocukların yüzde 31'i "hemen her zaman" genel görünümlerine üzüldüğünü söylerken, yüzde 18'i görünümlerini "bazen" kafaya taktığını ifade etti.

Çocukların yüzde 30'u, en az bir fiziksel özelliğini değiştirmek istediğini belirtti.

Daha sonra çocuklardan bir bölümüne genç ve güzel çizgi kahramanlar izletilirken, diğerlerine fiziksel güzellikle ilgili bir imayı içermeyen karakterler gösterildi.

Bunun ardından yapılan görüşmede, her iki gruptaki kızların görünümleriyle ilgili kaygılarında belirgin değişiklik olmadığı belirlendi. Araştırmada, kızların artık fizik özellikleriyle ilgili olarak düşünülenden çok daha önce kaygı duymaya başladığı sonucuna varıldı.

Bu haber toplam 3701 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.