1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Kızlarda İntihar Oranı daha Yüksek

Kızlarda İntihar Oranı daha Yüksek

Denizli'de intihar girişiminde bulunan kişiler üzerinde yapılan bir araştırma ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

A+A-

YENİASIR - Denizli'de intihar girişiminde bulunan kişiler üzerinde yapılan bir araştırma ilginç sonuçları ortaya çıkardı. Kentte en çok 15-24 yaş arasındaki genç kızların intihara teşebbüs ettiği, canına kıymak isteyenlerin yöntem olarak yüksek dozda ilacı tercih ettiği belirlendi. Köy ve beldelerde intihara teşebbüs eden vatandaşların ise daha çok tarım ilacı kullandıkları, hastaneye ulaşımın güçlüğü de dikkate alındığında kırsal kesimdeki teşebbüslerde ölüm riskinin yüksek olduğu ifade edildi.

YÜZDE 23’Ü ERKEK
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cem Şengül, uzun zamandır ruh sağlığı alanında çalışanların ilgi odağı olan intiharın toplumsal, sosyal, bireysel, ruhsal, biyolojik, ekonomik, kültürel çok yönlü bir olgu olduğunu söyledi. Denizli Devlet Hastanesi acil servisine intihar girişimi nedeniyle başvuran ve psikiyatri polikliniğinde değerlendirilen hastalar üzerinde bir araştırma yaptıklarını kaydeden Şengül, "Çalışma süresi olan 1 yıl içinde hastane acil servisine 745 hasta intihar girişimi nedeniyle başvuruda bulundu. Tedavi ve izlem sonrası önerilerle taburcu edilen hastaların 432'si acil doktorunun önerisine uyarak psikiyatri polikliniğine başvurdu. Bu hastaların yüzde 77'si kadın, yüzde 23'ü erkekti. Yaş ilerledikçe intihar girişim oranının azaldığı ve azalmanın her iki cinsiyet için de geçerli olduğu saptandı" dedi.

EVLİ KADINLAR
Yaş gruplarına göre intihar girişimleri incelendiğinde yüzde 54’ünün 15 ile 24 yaş arasında olduğunu bildiren Şengül, “Her iki cinsiyette de intihar girişiminde bulunan 15-24 yaş grubu ilk sırada, 25-34 yaş grubu ikinci sırda. Birinci yaş grubunda 146 kadın intihar girişiminde bulunurken, erkeklerde bu rakam 46 olarak tespit edildi. Kadınlarda evli, erkeklerde bekar olanlarda yoğunluk
dikkat çekti” dedi.

Bu haber toplam 2867 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.