1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Kış mevsiminin psikolojimize etkileri

Kış mevsiminin psikolojimize etkileri

Psikolog Dr. Olcay Kulakoğlu, mevsim değişikliklerinin insanları etkilediğini belirterek, "Yağmurlu ve kapalı havalar özellikle şizofreni ve depresyon hastaları için tehlikeli" dedi.

A+A-

İHA - Psikolog Doktor Olcay Kulakoğlu, Alanya'da yaşanan ani mevsim değişikliğinin insanlar üzerinde olumsuz yönde etkiler gösterebileceğini açıkladı.

Sonbahar ve Kış aylarında insanların günlük yaşamlarında ve iş hayatında bir karamsarlık oluştuğunu belirten Kulakoğlu, "Bilindiği üzere son günlerde AIanya'da güneşli hava yerini yağmura bıraktı. Güneşe ve aydınlığa alışan insanlarımız, bu ani değişim nedeniyle karamsarlık içerisinde girdi.

Sonbahar mevsiminde ağaçlardan dökülen yapraklar, insanlarda hüzün ve mutsuzluk yaratır. İnsanların yapısı gereği de insanlarda görülen bu ani değişim, psikoloji biliminde doğal karşılanır. Yağmurlu ve kapalı havalarda müzik dinlenmesi, kitap okunması ve spor yapılması faydalı olur" dedi.

Yağmurlu ve kapalı havaların özellikle şizofreni ve depresyon hastaları üzerinde daha etkili olduğunu söyleyen Psikolog Dr. Kulakoğlu,

"Şizofreni ve depresyon gibi ruh hastaları, mevsim değişikliklerinden en çok etkilenen insanlardır. Bu durumdaki insanlarda hava değişimiyle birlikte olumsuz yöndeki davranışlarında artış görülür.

Bu tür hastaları bulunan aileler, kapalı havalarda hastalarına daha çok dikkat etmeli ve onların olası kötü birşey yapmasına engel olmalıdırlar. Şizofreni ve depresyon hastalarının bu aylarda daha çok doktor kontrolü altında tutulması gereklidir" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3053 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.