1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Kadınlar daha çok kabus görüyor

Kadınlar daha çok kabus görüyor

Psikolog Jennifer Parker, 5 yıldır sürdürdüğü araştırmasında kadın ve erkeğin gördüğü kabuslar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduklarını belirtti.

A+A-
BUGÜN - İngiltere'nin West of England Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre kadınlar gün içinde yaşadıkları sorunları ve endişeleri rüyalarına taşıyor. Bu da onların erkeklere kıyasla daha çok kabus görmesine neden oluyor.

Psikolog Jennifer Parker, 5 yıldır sürdürdüğü araştırmasında kadın ve erkeğin gördüğü kabuslar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduklarını belirtti.

ÜÇ ÇEŞİDİ VAR

 Araştırmada katılımcılara en sık gördükleri rüyalar soruldu. Erkeklerin yüzde 19'u, kadınların yüzde 34'ü kabus gördüğünü belirtti. Parker, "Erkek ve kadınlar arasında kabus görme sıklığı değişiklik gösteriyor” dedi. Kadınların kabuslarının üçe ayrıldığını ifade eden Parker, bunları; 'kovalamaca', 'tehdit edilme' ve 'sevilen birinin kaybı' olarak değerlendirdi. Kadınların erkeklere göre çok daha karışık rüyalar gördüğünü de belirten Parker, bunların olumsuz duygulardan kaynaklandığını vurguladı.

Psikologa göre işin ilginç yanı, kadın ve erkeğin aynı deneyimleri yaşamasına rağmen hemcinslerinin karşı cinse göre duygularını derin yaşıyor olması. Bu da kadınların kabuslara eğilimli olduğunu gösteren en belirgin neden.
Bu haber toplam 3452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.