1. HABERLER

  2. KADIN SAĞLIK

  3. Hamilelik Fobisini Hipnoz İle Yenin!

Hamilelik Fobisini Hipnoz İle Yenin!

Anne adaylarının korkulu rüyası haline gelen doğum sancısı, hipnoz yöntemiyle hissedilmiyor.

A+A-

Yöntemin uygulayıcısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Duman, özellikle sancıdan korktuğu için sezaryene yönelen kadınlara hipnozu öneriyor.

Dr. Ayşe Duman, doğumun normal bir süreç olarak algılanması gerektiğini belirterek, "Olumsuz şartlanmaları yıkıp doğumu doğal seyri içinde bırakmak için hipnozu kullanıyoruz. Böylece kadın normal doğumda zaten vücudunda var olan programın işleyişine izin veriyor, doğum ağrısız, keyifli bir sürece dönüyor" diyor.

Yönteme göre 6. aydan itibaren 5-6 seans hipnoz alan hamileler, doğumda kendilerine verilen komutları hatırlayarak, oto hipnozla doğumu kolaylaştırıyorlar.

Üstelik bunun için hipnoz aldıkları doktor tarafından doğurtulmalarına da gerek yok. Anne adayları, kendi doktorlarına gidebiliyor.

Doğum öncesi hipnoz seanslarına giden anne adayları ve eşleri, bu yöntemi uykusuzluk, koku hassasiyeti gibi başka problemlerini çözmek için de kullanıyor.

Bebek İçin de Faydalı

Hipnoz yöntemiyle doğum, sadece anne için değil bebek için de bir konfor ve kolaylık sağlıyor.

Hipnozun oluşturduğu gevşeme ve doğal ağrısız ortam, doğum sürecini kısaltıyor ve bebek son derece huzurlu ve güven içinde doğuyor

Bu haber toplam 4376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.