1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Görme engelli, iş için Ankara'ya yürüyor

Görme engelli, iş için Ankara'ya yürüyor

İş bulmak umuduyla, 4 gün önce İzmir'den Ankara'ya yürümek üzere yola çıkan görme engelli Serdar Ökçeci, Uşak'a ulaştı.

A+A-

HÜRRİYET - NETGAZETE.COM İş bulmak umuduyla, üzerindeki ‘Özürlüyüm. Devletten iş istiyorum’ yazılı yelekle, 4 gün önce İzmir'den Ankara'ya yürümek üzere elinde Türk bayrağıyla yola çıkan görme engelli Serdar Ökçeci, Uşak'a ulaştı.

Dört günde 210 kilometre yol yürüyüp, geceleri akaryakıt istasyonlarında konaklayan 36 yaşındaki Serdar Ökçeci, Ankara'ya yürümekte kararlı olduğunu belirterek, iş bulmadan İzmir'e dönmeyeceğini söyledi. Gözle beyin arasında sorun nedeniyle askerlik yapamadığını, yüzde 65 engelli raporu bulunduğuna dikkati çeken Ökçeci, “En son çalıştığım işyerinden sendikal faaliyetlere katıldığım için kovuldum. Bu nedenle işsiz kaldım. Tekrar iş bulabilmek için çalmadığım kapı kalmadı. Kimse bana iş vermiyor. Ben de iş istemek için Ankara'ya yürümeye karar verdim. Cebimde bir lira param yok. Ankara'ya kadar gidip devletin zirvesindekilerle konuşacağım. Biri sara hastası iki çocuğum var. Onun ilaçlarını alamıyorum. Tek istediğim bir devlet işi. Tuvalet temizlemeye bile razıyım. Devlet bana sahip çıkmalı” dedi.

İş bulamazsa açlık grevi yapacağını da vurgulayan Ökçeci, “Olmadı TBMM'nin önünde günlerce beklerim. Amacım şov yapmak değil, benim gibi vatandaşların sesini duyurmak için bu yürüyüşü yapıyorum. TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşeceğim. Umarım bana yardımcı olurlar” dedi.

 

 

Bu haber toplam 5057 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.