1. HABERLER

  2. VİDEO/GÖRÜNTÜ

  3. Fokun kalbini elleriyle çıkarıp çiğ çiğ yedi

Fokun kalbini elleriyle çıkarıp çiğ çiğ yedi

Kanada Valisi, fok avcılarına destek için bir fokun kalbini elleriyle çıkarıp çiğ çiğ yedi.

A+A-

Kanada, üç yıl içinde bir milyondan fazla fokun öldürülmesine izin verdi. Bu katliam izninin nedeni ise "kürk modası" takıntısı.

Ayaklarının altında tüm gücüyle sürünerek denize ulaşmaya çalışan fokları sivri çelik uçlu sopalarla can çekiştirerek öldüren Kanada deyim yerindeyse tam bir vahşet gösterisi sergiledi.

Kanada Genel Valisi Michaelle Jean, bütün dünyanı tepkisine adeta kulak tıkıyor ve bildiğini okuyor.

Bir korku filmini andıran görüntülerde Vali Jean, Kanada'daki fok avcılarına destek için bir fokun kalbini elleriyle çıkarıp çiğ yiyor.

Kanada devlet başkanı sıfatıyla Britanya Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in temsilcisi olan Jean, "Bu, Avrupa'ya bir mesaj mı" sorusuna ise adeta alay edercesine "Nasıl isterseniz öyle değerlendirebilirsiniz." şeklinde yanıt veriyor.

Avrupa Parlamentosu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir oylamayla, hayvan hakları savunucularının "vahşi ve ekonomik olarak anlamsız" saydığı fok avının yasaklanması yönünde karar almıştı.

Avrupa Birliği hükümetlerinin 25 Haziran'da bu yasağı yürürlüğe sokmaları bekleniyor. Kanada ise fokların soyunun tükenme tehlikesinin artık ortadan kalktığını öne sürüyor.

 

Bu haber toplam 4783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.