1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Eşini öldürüp kaçtı, 7 gün sonra yakalandı

Eşini öldürüp kaçtı, 7 gün sonra yakalandı

Adana'da 8 yıllık eşi Ezgi Köseoğlu'nu (22) tabancayla öldürüp kaçan Mehmet Köseoğlu (30), cinayetten 7 gün sonra Özel Harekat polislerinin nefes kesen operasyonunda yakalandı

A+A-

Peşine düştüğü polis ekibine ateş açan ve girdiği evde ’teslim ol’ çağrılarına uymayan cinayet şüphelisi Mehmet Köseoğlu, yakalandıktan sonra öldürdüğü eşinin yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bir süre önce şizofreni tedavisi gördüğü iddia edilen Mehmet Köseoğlu, şiddet uyguladığı için 6 ay önce kendisini terk edip, boşanma davası açan eşi Ezgi Köseoğlu’nu 22 Ağustos akşamı telefonla arayıp "Çocuklarını göstereceğim" diyerek bir yakınlarına ait eve çağırdı. Buluşmada Ezgi Köseoğlu, sadece 5 yaşındaki kızı M.’yi görünce 7 yaşındaki oğlu B.’nin nerede olduğunu sordu. Mehmet Köseoğlu, önce "PKK’ya sattım", daha sonra da "Kestim, öldürdüm" diye karşılık verdi. Bunun üzerine aralarında tartışma çıktı. Ezgi Köseoğlu, kızı M.’yi alıp, 3 katlı evin 2’nci katına çıktı. Peşinden gelen Mehmet Köseoğlu, belindeki tabancayı çekip, genç kadını baş ve omzundan vurdu. Yakınları tarafından çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne kaldırılan Ezgi Köseoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet şüphelisi Mehmet Köseoğlu, kaçtı.

POLİSİ GÖRÜNCE ATEŞ AÇTI

7 gündür yakalanmasına çalışılan Mehmet Köseoğlu’nun bu sabah Kıbrıs Caddesi’nde görüldüğü bilgisi üzerine saat 10.15 sıralarında harekete geçen Cinayet Bürosu dedektifleri, bölgede araştırma yaptı. Polis ekibi, Köseoğlu’nu sokakta yürürken görüp, peşine düştü. Polisin ’Dur’ ihtarına uymayan Köseoğlu, belindeki tabancayı çekip, ateşle karşılık verdi. Peşindeki polislerden kaçan Köseoğlu, 150 metre kadar koştuktan sonra Dumlupınar Mahallesi 38011 sokaktaki bir eve girdi. Polis ekibi, durumu telsiz merkezine bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

'TESLİM OL' ÇAĞRILARINA UYMADI

Katil zanlısının girdiği evde felçli bir kadın ile kızının oturduğu ve rehin alınmış olabileceği ihtimali üzerine, çelik yelek giyerek bölgeyi kuşatan Cinayet Bürosu dedektifleri, Özel Harekat polisinden yardım istedi. Bu arada evin bulunduğu sokak ile çevresindeki sokaklarda oturanlar da dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Gelen Özel Harekat timi, Köseoğlu’nun bulunduğu evin çevresinde önlem aldı. Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan Özel Harekat polisleri, binaların damlarına ve balkonlarına çıktı. Operasyonu yöneten polis amiri, 3 kez "Teslim ol" çağrısında bulundu, ancak Köseoğlu, bu çağrılara sessiz kaldı. Komşu evlerde oturanlardan, cinayet şüphelisi Köseoğlu’nun girdiği evde kimsenin olmadığı bilgisini alan Özel Harekat polisleri baskın yaptı. Bir kaç dakikada etkisiz hal getirilen şüpheli Mehmet Köseoğlu suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.

ÖLEN KADININ YAKINLARI SALDIRDI

Eve giren Cinayet Bürosu dedektifleri, şüpheliı Köseoğlu’nu başını havluyla kapatıp dışarı çıkararak, sokak başında bekleyen polis ekibine götürdü. Bu sırada operasyonu duyup, olay yerine gelen ölen Ezgi Köseoğlu’nun yakınları, polisler arasında yürüyen Köseoğlu’na saldırdı. ’Şerefsiz, namussuz bacımızı öldürdün’ diye saldıranlar, Köseoğlu’nu linç etmeye kalkıştı. Öfkeli kalabalığı engelleyen polisler şüpheli Mehmet Köseoğlu’nu hemen emniyet otosuna bindirerek götürdü.

Posta

Bu haber toplam 4116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.