1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Engelsiz Meslek Eğitim Projesi

Engelsiz Meslek Eğitim Projesi

İnternet üzerinden uzaktan öğrenim sistemiyle 12 hafta sürecek eğitimibaşarıyla tamamlayan engellilere sertifika verilecek

A+A-

MİLLİYET - AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Yunusemre Yerleşkesindeki Senato Salonunda düzenlenen Engelsiz Meslek Eğitim Projesi tanıtım toplantısında, bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bu tarz çalışmaların insanı birey haline getiren projeler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, şöyle konuştu: "Engelliler, AÜ’nün çok önem verdiği bir konu. Engelli deyince AÜ’nün her ferdi ayağa kalkar. Çünkü sıfır yaşından üniversiteden mezuniyetine kadar eğitimi bir borç olarak gören ve eğitim veren bir üniversiteyiz. Bu projede yer almak bize mutluluk ve sevgi verir. Bu konuda da bize düşecek tüm görevlerde proje yöneticilerinin yanında olacağız. En önemli haklardan biri olan herkese eğitim hakkını ve olanağını sağlamak. Bugünkü teknoloji bize bu olanağı sağlıyor. Oturduğu yerden mekan ve zaman ölçüsünü kaldırarak, kişilere en kutsal hakları olduğuna inandığımız eğitim hakkını götürüyoruz."


İNTERNETTEN EĞİTİM

Projenin ana sponsoru Element Eğitim Teknolojileri AŞ Başkanı Vedat Eşkinat da, iletişim ve enformasyon teknolojileri ile internetin son yıllarda eğitim programlarında yoğun şekilde kullanıldığını belirtti. Teknolojiler sayesinde, eğitimin önündeki zaman ve mekan temelli engellerin geçerliliklerini büyük oranda yitirdiğini, eğitim hizmetlerinin daha fazla kişiye, daha kolay ulaştırılmasını mümkün kıldığını anlatan Eşkinat, şöyle konuştu:

"İstatistiklere göre Türkiye’de 8.5 milyondan fazla engelli vatandaşımız yaşamakta. Bu vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri de eğitim olarak karşımıza çıkmaktadır. Element Eğitim Teknolojileri olarak eğitim konusundaki engelleri azaltmaya yönelik ve internet üzerinden mesleki eğitim vermeyi amaçlayan projemiz, engelli vatandaşlarımıza, mesleki beceriler kazandırmayı, fiziki sınırlamaların etkisini en aza indirerek hem sosyal hem de iş hayatının içinde aktif olarak yer almanın mutluluğunu yaşatmayı hedefliyor."

Tüm içeriği AÜ tarafından hazırlanacak muhasebe ve işletme eğitimi internet aracılığıyla verilecek. Bu sertifika programına katılmak isteyen engelliler, www. engelsizmeslekegitimi.org adresinden online olarak başvuru yapabilecek. Lise mezunu şartı aranan öğrenciler, internet üzerinden, oluşturulan sanal sınıflarda haftanın belli günlerinde öğretmenlerden interaktif olarak eğitim de alabilecek.

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.