1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Engelliler Meslek Kazanacak

Engelliler Meslek Kazanacak

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Element Eğitim Teknolojileri Basım Yayın Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ işbirliğiyle, "Bedensel Engellilere Meslek Edindirme Projesi" başlatıldı.

A+A-

Proje hakkında bilgi vermek üzere EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.
 
Ege Üniversitesi (EÜ) ve Element Eğitim Teknolojileri Basım Yayın Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ işbirliğiyle, "Bedensel Engellilere Meslek Edindirme Projesi" başlatıldı. Proje hakkında bilgi vermek üzere EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Element Eğitim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat, Türkiye'de 8.5 milyondan fazla engelli yaşadığını belirterek, karşılarına çıkan en büyük problemin eğitim olduğunu söyledi. Eşkinat, "Bu proje, eğitimdeki engelleri azaltarak internet üzerinden mesleki eğitim kazandırmayı amaçlıyor. Engelli vatandaşlarımıza mesleki beceriler kazandırmayı, fiziki sınırlamaların etkisini en aza indirerek hem sosyal hem de iş hayatının içinde yer almanın mutluluğunu yaşatmayı hedefliyoruz. Bilgisayar kullanabilen ve internete girebilen engelli vatandaşlarımız, ücretsiz olarak katılacakları dersler sonunda programı yürüten proje paydaşı üniversitelerimizin vereceği mesleki sertifikayı almaya hak kazanacak." dedi. Projenin engellilere zaman ve mekandan bağımsız öğrenim imkanı sunduğunu vurgulayan Eşkinat, "Bu öğrenim, eşit kalitede eğitim sağladığı gibi proje paydaşı üniversitelere de kendilerini yeniden tanımlayarak bütün dünyayı hedef kitleleri olarak belirleyebilme imkanı tanıyor. Her ilde en az bir programın gerçekleştirilmesini ve katılan engelli vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. Galatasaray ve Marmara üniversiteleriyle yürütülen programlarda elde edilen başarının projenin kapsamının genişletilmesini sağladığını kaydeden Vedat Eşkinat, "Kademeli olarak, üniversite bulunan her ilde bir sertifika programı düzenlenmesi hedefiyle mümkün olan en çok sayıda engelli vatandaşımıza eğitim imkanı sunulmasını amaçlıyoruz." dedi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ise ciddi araştırma potansiyeli ve eğitim faaliyetlerinin yanında, "Halkın Üniversitesi" adlı bir projeyi de 3.5 yıl önce hayata geçirdiklerini kaydetti. Rektör Bayındır, "Üniversitemiz, engellilere yönelik bu çalışmada gönüllü olarak yer aldı. Proje bittiğinde, engelli vatandaşlarımız meslek edinmiş olacak." diye konuştu. Projeyle engellilerin mesleğini bulunduğu mekanlardan icra edebileceğini söyleyen EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rezan Tatlıdil de, "Engelliler, internet üzerinden ticaret yapma ve ilgi alanlarına göre yeteneklerini ortaya koymaya imkan bulacak." dedi. İzmir'in Türkiye'nin en önemli kültür şehirlerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Engelliler Masası Koordinatörü Süleyman Er ise, "Birçok alanda öncü olan İzmir, bu projede de üzerine düşen görevi yerine getirmektedir." şeklinde konuştu. Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanı Eşkinat tarafından Rektör Bayındır ve Belediye Engelliler Masası Koordinatörü Er'e. katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: http://www.engellilergazetesi.com
 

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.