1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Engelli çocuklara midilliyle terapi

Engelli çocuklara midilliyle terapi

Saray Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 30 zihinsel çocuk, önceki gün Atlıspor Kulübü’nde unutamayacakları bir gün geçirdi.

A+A-

HÜRRİYET - SARAY Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 30 zihinsel engelli çocuk, önceki gün Atlıspor Kulübü’nde ağırlandı. Başkent Ankara Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda çocuklar verilen yemeğin ardından midillilerle at binme keyfini yaşadı.

Saray Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 30 zihinsel çocuk, önceki gün Atlıspor Kulübü’nde unutamayacakları bir gün geçirdi. Öncelikle verilen yemekte çocuklar, dernek yönetimiyle tanıştırıldı. Büyük bir iştahla yemeklerini yiyen çocuklara Dernek Başkanı Erol Özel, Fenerbahçe atkısı ve şapkası gibi çeşitli hediyeler verdi.

Yemeğin ardından midillilerin yanına götürülen çocuklar, hayli heyecanlıydı. Midillilerle gezdirilen 30 zihinsel engelli çocuk, hem at bindi, hem de bu sayede başka bir canlıyla farklı bir iletişim kurmayı öğrendi. Çocukların çevre ile iletişimlerini artırmak, gelişimlerine katkı sağlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Erol Özel, organizasyonla ilgili şunları söyledi:

"Biz sadece spor faaliyetleri değil, sosyal konularda da hizmete devam eden bir derneğiz. Özürlüler Günü nedeniyle de böyle bir organizasyonla çocuklarımızı mutlu edelim, farklı bir gün yaşatalım istedik. Düşündük ki bulundukları ortamdan çıkararak, çocuklara farklı şeyleri tattırmak lazım."

Bu organizasyona ev sahipliği yapan Atlıspor da, kendi bünyesinde zihinsel engelli çocuklara midillilerle dönem dönem eğitimler veriyor.

Bu haber toplam 3016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.