1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı Başladı

Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı Başladı

İstanbul, Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı bugün feshane uluslararası kongre ve fuar merkezinde başladı.

A+A-

MİLLİYET & Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi

İstanbul, Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Fuarı bugün feshane uluslararası kongre ve fuar merkezinde başladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Feshane Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin, dünya milletleri ile yarışabilmek için iyi eğitim almaları gerektiğini belirtti. Güler, "Gençlere düşen görev, kendilerine büyük hedefler seçip, bu hedefe ulaşmak için çok çalışmak, bize düşen görev ise onların daha iyi eğitim almalarını sağlamaktır" dedi.

İstanbul’da "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde devlet vatandaş işbirliği ile okul yapmaya devam ettiklerini dile getiren Güler, İl Özel İdaresinin kaynaklarının büyük bölümünün eğitime ayrıldığını kaydetti. Muammer Güler, hükümetin de birinci önceliğinin eğitim olduğunu anımsatarak, "Ancak, sadece okul yapmak yetmiyor, okulların iyi donanıma da sahip olması gerekiyor. Şu anda bilgi teknolojisinin gerektirdiği tüm imkanları okullarda kullanıyoruz. Bu da yetmez, iyi öğretmen, yönlendirici ve iyi rehberlik veren programlarla gençlerimizi hayata hazırlamak durumundayız" diye konuştu. Güler, fuarın, "öğrencilerin doğru yönlendirilmesi, gelecekleri ile ilgili kararsızlıklarının ortadan kaldırılması, üst öğretim kurumlarını ve meslek dallarını tanıyabilmeleri" amacıyla düzenlendiğine dikkat çekerek, "Burada amaç ülkenin eğitim alanındaki değerlerini sergilemek ve çocukların gelecekleri ile ilgili bilinçli seçimler yapmasını sağlamaktır" dedi.

İstanbul’da eğitime verdikleri önceliği sürdüreceklerini ifade eden Güler, şu anda İstanbul’da önlerine koydukları 15 bin derslik hedefini aştıklarını, şimdiki hedefin 20 bin dersliğe ulaşmak olduğunu kaydetti. Şu ana kadar 700’e yakın okul yapıldığını, bunların hepsinin iyi donatıldığını belirten Güler, öğretmenlerin iyi yetiştirilmesinin de bu konudaki diğer öncelikli hedef olduğunu vurguladı.

ATA ÖZER

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de ulusların kalkınması, gelişmesi, refaha ve çağdaş uygarlık düzeyine kavuşmasının ancak eğitimle mümkün olduğunu belirterek, "Hiç kuşkusuz bir ülkenin dünya ile rekabet edebilmesi, eğitim kalitesi ve üretim hızına bağlıdır. Doğru bir yönlendirme ile nitelikli iş gücünün artması, üretimi, toplumun refah seviyesini ve mutluluğunu arttırır" diye konuştu. İstanbul’daki genç nüfusun eğitimine daha fazla katkıda bulunmak ve onlara rehberlik etmek amacıyla 3 gün sürecek bu fuarın düzenlendiğini anlatan Özer, fuarın, öğrencilerin gelecekleri ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılmasında, yüksek öğretim kurumları ve meslekleri daha yakından tanımasında ve kendilerine en uygun mesleği seçmede daha bilinçli hareket etmeleri açısından kolaylık sağlayacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından fuardaki stantları gezen Güler ve Özer, İDO fuarındaki gemi dümenine geçerek basın mensuplarına poz verdi. İlk kez düzenlenen ve devlet ile vakıf üniversiteleri, dershaneler, kariyer kursları, yurt dışı eğitim-danışmanlık firmaları, eğitime destek sağlayan vakıf ve dernekler, kamu ve sivil toplum kuruluşları, mesleki eğitim kurumları ve rehberlik araştırma merkezlerinden temsilcilerin katıldığı fuarda, Tanju Çolak, Uğur Dündar, Rıdvan Dilmen, Birol Güven, Rıza Çalımbay, Nebil Özgentürk, Taha Akyol’un da aralarında bulunduğu ünlülerle gençlerin bir araya getirilmesi öngörülüyor.

FUARLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

TANITIM VE EĞİTİM SUNUMLARI

ÜNİVERSİTE TANITIMI

Üniversitelerin tanıtım birimleri tarafından gerçekleştirilecektir.

MESLEK TANITIMI

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek mesleğinde başarılı kişiler tarafından gerçekleştirilecektir. Şimdiye kadar katılımı kesinleşen isimler ise şu şekilde: Taha Akyol, Nebil Özgentürk, Behzat Uygur, Birol Güven, Hamdi Alkan, Arka Sıradakiler Dizisi oyuncuları, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şampiyon Milli Takım Oyuncuları.

ALAN TANITIMI

Konusunda uzman rehber öğretmenler ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygun gördüğü kişiler tarafından gerçekleştirilecektir.

FUAR ALANI İLETİŞİM BİLGİLERİ

FESHANE Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi

Eski Feshane Caddesi Defterdar Durağı EYÜP/ İSTANBUL

Tel: 0 212 501 73 26 Fax : 0 212 501 73 28
444 66 44

www.feshane.com.tr
[email protected]

FUAR ORGANİZASYON İLETİŞİM BİLGİLERİ

İstanbul Eğitim Rehberlik ve Kariyer Fuarı

Fuarın Adı:İstanbul Eğitim Rehberlik ve Kariyer Fuarı
Başlama Tarihi2008-02-19
Bitiş Tarihi2008-02-21
Fuarın KonusuEğitim ve Eğitim İmkanları ve Teknolojileri
Ürün ve Hizmet GruplarıÜniversiteler, Özel Okullar, Dil Okulları, Vakıf - Dernekler, Dershaneler, Yurt Dışı Eğitim Kurumları, Yayınevleri, Eğitim Gereçleri
Fuarın Türüİhtisas
Fuarın Yapılacağı YerFeshane Fuar ve Kongre Merkezi
Şehirİstanbul
Organizatör Künyesi

Dev Fuarcılık Tan. Org. Hizmet. Ltd.Şti  Tlf: 232-464 30 41

Web Sitesi : www.devajans.com

 

Kaynak: www.atlasedu.com

 

Bu haber toplam 5548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.