1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Depremzede Simav psikolog istiyor

Depremzede Simav psikolog istiyor

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, 17 Şubat’ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, psikolojisi bozulan halk yardım istiyor.

A+A-

Mehmet YENEN / DHA & HÜRRİYET


Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, 17 Şubat’ta meydana gelen, bir kişinin kalp krizinden ölümüne, iki kişinin yaralanmasına, 60’ın üzerinde binanın hasar görmesine neden olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, psikolojisi bozulan halk yardım istiyor.

25 bin nüfuslu ilçede, çoluk çocuk hasarlı evlerde oturmak zorunda kalan vatandaşlar, psikolog olmadığı için nereye başvuracağını bilemiyor. Vatandaşlar, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne geçici de olsa bir psikoloji uzmanı bekliyor.

Sağlıklar bozuldu

Mobilyacı Taner Muştu, çocuklarının annelerinin dizinin dibinden ayrılmadığını, okula gitmediğini, geceleri de kendilerinin yanında yattığını söyledi. Deprem korkusu çeken eşiyle çocuklarını bırakıp dükkana bile zor gittiğini belirten Muştu, "Depremden sonra sadece Belediye Başkanı Rıza Özdemir halimizi sordu. Başka kimse göremedik. Artçılar da gelince, kendimizi çok kötü hissettik. Deprem korkusu yüzünden işlerimizi bile takip edemiyoruz. Alacaklarımızı toplayamıyoruz. İnsanlar ekonomik kriz yüzünden doğru dürüst ödeme yapamıyorlardı. Şimdi buna bir de deprem eklendi" diye konuştu.

Rapor istiyorlar

Simav Sağlık Grup Başkanı Dr. İlhan Şahin de, ilçede psikolog bulunmadığını, sıkıntı çektiklerini söyledi. Nöroloji uzmanı da olmadığını kaydeden Şahin, "Nöroloji uzmanı bilgi verebilir vatandaşlara. Deprem yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu belirten ve rapor almak isteyen çok sayıda öğrenci var" dedi.

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.