1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Çöp Diye Atıyoruz Ama Öyle Bir Faydası Var Ki...

Çöp Diye Atıyoruz Ama Öyle Bir Faydası Var Ki...

Kullanılmış çay poşetlerini atmayın!

A+A-

Genelde kullandıktan sonra attığınız çay poşetlerini birçok faydalı amaç için kullanabilirsiniz. Çay poşetlerinden ikinci kez yararlanmanızı sağlayacak birbirinden farklı kendin yap çözümlerini sizin için hazırladık.

BİTKİLERİNİZİ KORUYUN

Özenle bakıp büyüttüğünüz bitkilerinizde mantar benzeri oluşumlar baş gösterdiyse kullanılmış çay poşetlerini atmayın. Çay poşetlerini soğuk suda bekleterek elde ettiğiniz çaylı suyla bitkilerinizi sulayabilirsiniz. Çay, zayıf bitkilerin güçlenmesine de yardımcı olur.


tee-540442_960_720.jpg


ZORLU YAĞ LEKELERİNDEN KOLAYCA KURTULUN

Çay poşetlerini zorlu yağlarla kaplı bulaşıklarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Bunun için suyla doldurduğunuz lavaboya bulaşıklarınızı koyduktan sonra birkaç poşet çay atabilirsiniz. Çay, yağ çözücü bir etki gösterir, aynı zamanda kurumuş yemek artıklarının yumuşamasını sağlar.

SAÇLARINIZI PARLATIN

Saçlarınızı şampuanladıktan sonra parlaması için durulama suyuna çay poşetlerini atabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta saç renginizi göz önünde bulundurmanızdır. Sarı saçlar için papatya çayı uygun olurken, koyu saçlar için siyah çay tercih edilebilir.

CİLDİNİZİ KORUYUN

Çay poşetlerini kullanabileceğiniz bir diğer durum da hafif güneş yanıkları ve böcek ısırıklarıdır. Çay, böcek ısırmalarında ilgili bölgeyi dezenfekte eder. Güneş yanıklarında kullanacağınız soğuk çay poşetleri ise cildinizi rahatlatır. Daha ciddi durumlar için mutlaka doktora görünülmelidir.


tee-1519580_960_720.jpg


GÖZLERİNİZE BAKIM YAPIN

Gözlerinizin biraz dinlenmeye, göz çevrenizin ise bakıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız kullanılmış çay poşetlerini atmayın. Buzdolabında beklettiğiniz çay poşetlerini göz maskesi olarak kullanabilirsiniz. Çay hem gözlerinizdeki yorgunluğu alır hem de içerdiği antioksidanlar sayesinde göz çevrenize bakım yapar.

İSTENMEYEN KOKULARI YOK EDİN

Ferahlatıcı etkisi olan adaçayı, yeşil çay ve nane çayı gibi ürünler kullanarak soğan, sarımsak ve balıktan kaynaklanan kötü kokuların önüne geçebilirsiniz. Balık yedikten sonra ellerinizi çay poşetleriyle silerek kokudan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

SİVİLCELERİ KONTROL ALTINA ALIN

İçildiğinde sayısız faydası olan yeşil çay, sorunlu ciltler için de faydalı olabilir. Yeşil çay poşetlerini kullanarak kendi toniğinizi yapabilirsiniz. Temiz suda beklettiğiniz yeşil çay poşetlerinden elde ettiğiniz toniği sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz.


tea-314614_960_720.jpg


TIRAŞTAN SONRA KULLANIN

Sinek kaydı bir tıraş için jilet etkili bir yöntem olsa da sonrasında ciltte hassasiyet yaratabilir. Tıraştan sonra cildinizi ferahlatmak için soğuttuğunuz çay poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Yeşil çay ciltteki gerginlik ve yanma hissinin azalmasını sağlar.

GARGARA YAPIN

Ağız kokusunun giderilmesine yardımcı olan ağız bakım yöntemlerinden biri de gargaradır. Bu tür bir şikayetiniz bulunuyorsa nane çayı ve yeşil çay poşetlerinden kendi doğal gargarınızı yapabilirsiniz. İkinci kez demledikten sonra soğumaya bıraktığınız çay suyunu günde iki defa kullanabilirsiniz.

Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.