1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Cinsel Problemlerde Psikoloji Çok Önemli

Cinsel Problemlerde Psikoloji Çok Önemli

32 yaşında bir yıllık evli bir erkeğim. İki haftadır sertleşme sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım? 15 yıllık evliyim ve erken boşalma sorunum var. Cinsel ilişkinin vajinal varislenmeyi artırdığı doğru mudur?

A+A-

32 yaşında bir yıllık evli bir erkeğim. İki haftadır sertleşme sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım? S.D./Denizli

Sertleşme sorununun nedenleri arasında kalp ve damar hastalıkları, kullanılan birtakım ilaçlar, stres, üzüntü, performans baskısı ve psikolojik problemler yatabilir. Ancak her şey yolunda giderken, aniden ortaya çıkan sertleşme sorunu genellikle bize durumun psikolojik olduğunu düşündürür. Son iki hafta içerisinde hayatınızı olumsuz yönde etkileyen bir olay yaşayıp yaşamadığınızı düşünün. Bu süreçte eşinizle sıkıntılı bir dönem yaşamış olabilirsiniz ya da sizi strese sokan bir durum olmuş olabilir. Bu durum geçicidir. Sorunun nedenini tespit ettikten sonra tedavi olabilirsiniz.

Anın tadını çıkarmayı deneyin

15 yıllık evliyim ve erken boşalma sorunum var. Erken boşaldığım için zevk almıyorum. Sizce neden? M.N./Van

Erken boşalan erkeklerin en sık yaşadıkları sorun, ne zaman boşalacaklarını düşünmekten cinsel ilişkiye odaklanamamaları ve haz alamamalarıdır. Cinsel terapide erkeğe anın tadını çıkarmaya odaklanması öğretilir ve böylece cinsellikten aldığı hazzın da farkına varır.

UZMANA DANIŞIN!

Bu arada makat, yumurtalık ve kasıkları çevreleyen kaslara 'aşk kasları' adı verilir. Erken boşalmayı yaratan önemli faktörlerden birisi de 'aşk kasları' adını verdiğimiz PC kaslarının kontrol edilememesidir. Bu kaslar, aynı zamanda işerken işemeyi yarıda kesen, idrar akışının kontrol edilmesine yardımcı olan kaslardır. Bu kaslar, kasıldığında meni kesecikleri ve idrar yollarına baskı uygular. Erkekler bilinçli olarak ' aşk kasları'nı gevşeterek, boşalmanın akışını engelleyebilir. Sizin sorununuz ' aşk kasları'yla ilgili olabilir, bir uzmana danışmalısınız.

Cinsel ilişki varisi artırır mı?
Cinsel ilişkinin vajinal varislenmeyi artırdığı doğru mudur? Bunun tedavisi nedir? M.U./Bursa

Damar genişlemesi, kan damarlarının genişlemesiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bacaklarda ortaya çıktığında 'varis', makatta ortaya çıktığında 'hemoroid' (basur), erkek yumurtalıklarında ortaya çıktığında 'varikosel' veya beyin damarlarında ortaya çıktığında 'anevrizma' adını alır. Genellikle bacaklarda görülür. Hamilelik döneminde vajinaya yakın bölgelerde de ortaya çıkması mümkündür. Cinsel ilişki, vajina bölgesinde varise neden olmaz. Hamilelik buna neden olabilir, ancak 'her kadında oluşacak' diye bir durum söz konusu değildir.

Tedavi şekline dikkat edilmeli!
Sekiz yıllık vajinismus hastasıyım. Vajinismusun hapla, ilaçla, kremle çözümü var mı? B.M./Diyarbakır

Cinsel ilişkiden korkma, kasılma, bacakları kapatma ve eşi itme gibi temel belirtiler hemen her vajinismuslu kadında görülse de, aslında her kadın birbirinden farklıdır. Sorunun neden kaynaklandığı, geçmiş yaşam ve aile öyküleri, travmatik yaşantılar, bireysel özellikler ve eşle ilgili özellikler açısından hiç kimse birbirine benzemez. Bu durumda herkese de standart bir tedavi uygulanamaz. Her çiftin tedavisi onlara özgüdür. Çiftlerin hızlı bir şekilde sorundan kurtulma isteği onları yanlış tedavilere yöneltebiliyor. Tedavi hapla, ilaçla ve kremle çözülmez. Vajinismusun tedavisi için cinsel terapi şarttır.

DR. CEM KEÇE

Bu haber toplam 9773 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.