1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Bugün Kendiniz İçin Ne Yaptınız?

Bugün Kendiniz İçin Ne Yaptınız?

Hayatınızda radikal değişimler yaratmak istiyorsanız, bir anda tüm yaşamınızı değiştirmeye çalışmak yerine, her gün bir güzellik ekleyebilirsiniz.

A+A-

Ruh ve beden birbirinden bağımsız çalışmaz, kendiniz için kalıcı bir şey yapmazsanız, günlük değişimler tam sonuç vermeyecektir.

Hayatınızı düzenlemek ve yeniden bedeninizi ve aklınızı formatlayarak daha iyi bir yaşama kavuşmak istiyorsanız, büyük değişimler yapmadan adım adım ilerleyebilirsiniz. Her gün bir önerimizi yerine getirerek, sonunda büyük bir değişim elde edebilirsiniz.

Hayatınızda olmasını istediğiniz şeylerin listesini yapın ve bir gününüzü bu konuya ayırın. Nasıl bir yaşam istiyorsunuz? Sadece mal varlığı değil, kendinizle ilgili ne istiyor ve nasıl olmak istiyorsunuz? Uzun bir liste yapın ve bu listeyi hep göz önünde bulundurun.

Özür dileyin ve affedin! Hayatınızda birine kızgınlık ve öfke besliyorsanız, sırtınızda ağır bir yük taşıyorsunuz demektir. Hemen şimdi affedin ve bırakın, ruhunuz ve bedeniniz hafifleyecektir. Kırdığınız birisi varsa, gidip özür dileyin.

Sağlık kontrollerinizi yaptırın. Kendinize bir check-up randevusu alın ve bedeninizde neler olduğunu öğrenmek için muayene olun.

Bir diyetisyenden randevu alın! Kilo fazlanız olsun veya olmasın, bir beslenme uzmanına gidin ve sağlıklı yaşam hakkında bilgi alın. Sevdiğiniz yemekleri en sağlıklı pişirme şeklinden, sağlıklı yaşam listelerine kadar pek çok şey için danışmanlık alabilirsiniz.

Soğuk havada yürüyüş yapın! Hava güzelken yürümek kolaydır ancak bedeninizi sporla kaynaştırmak için soğuk havada yürüyüş yapmanın tadını çıkarın.

Gardırobunuzu ve evdeki bütün depolama alanlarını temizleyin. Verilecek eşyaları bekletmeden verin.

Televizyonu hiç açmayın ve evde başka şeylerle meşgul olun. Cep telefonu gibi tüm teknolojik aletleri de kapayın. Kitap okuyun, resim yapın veya ne isterseniz…

Kendinizde eksik olan bir yönü tespit edin ve bu alanda geliştirici kurs veya seminerlere katılın.

Hiç denemediğiniz bir spor veya aktiviteye katılın! 

Sigarayı bırakın.

Bütün bir gün yediklerinizi yazın ve akşam nelerle karnınızı doyurduğunuzu görün. Gerekiyorsan yeme düzeninizi yeniden yapılandırın.

Evdeki bütün abur cuburları atın ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayarak dolaba koyun. Buharda pişmiş brokoli, brüksel lahanası gibi…

Daha çok su için ve hayatınızdan asitli içecekleri çıkarın.

Uyku düzeninizi kontrol edin. Gerekiyorsa yeni bir yastık ve yorgan, hatta yatak alın.

Organik yiyecekleri araştırın ve çevrenizde bunları satın alabileceğiniz yerleri belirleyip, alışverişinizi buradan yapın.

Bir yabancı dil seçin ve onu öğrenmeye çalışın. Bunu bir zorunluluk değil, keyif olarak görün.

Sahip olduğunuz şeyleri listeleyin ve mutlu olun. Sahip olmadıklarınıza odaklanmayın ve yaşamınızı daha olumlu gözlerle görmek için alıştırmalar yapın.

Yaptığınız her şeyi eğlenceye ve mutluluğa çevirin. Sahip olduğunuz şeyler için şükredin. Yediğiniz her lokmanın tadına varın. Gülümseyebildiğiniz kadar çok gülün. Mutlu olmak, sağlıklı bir zihin ve bedeni de peşinden getirecektir. 

Bu haber toplam 5686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.